Projektledare till projektet Miljödriven tillväxt i Värmland

Avdelningen för regional tillväxt söker nu en projektledare till det nystartade projektet Miljödriven tillväxt i Värmland som beviljats av Europeiska Regionala Utvecklingsfonden. 

Om projektet 

Små och medelstora företag i Värmland har goda möjligheter att etablera sig med nya produkter på miljödrivna marknader och stärka sin konkurrenskraft genom effektivare energianvändning samtidigt som de bidrar till att uppnå mål för ökad energieffektivisering, övergång till förnybar energi och koldioxidsnål teknik. Projektet startades för att skapa bättre möjligheter för företag i Värmland att söka investeringsmedel som kan fås inom ramen för företagsstöd i samverkan med stöd från Regionalfonden. De regionala målsättningarna driver även på behovet av investeringar som kan bidra till mindre miljöpåverkan. 

Syftet med projektet är att få företag att investera i nya marknader, nya tjänster, nya produkter eller nya affärsmodeller som innebär en lägre belastning på klimatet. För att stimulera till klimatsmarta investeringar kommer projektet kommer att erbjuda olika stöd till företag genom nätverk och samverkan för att göra det möjligt att lära av varandra.  
Det kommer också att göras riktade stödinsatser för att hjälpa företagen med investeringskalkylering, rådgivning och kartläggning. Företagen kommer också bli erbjudna ett antal föreläsningar i miljödriven affärsverksamhet.   

Dina arbetsuppgifter  

Som projektledare ansvarar du självständigt för projektet inklusive budget. Du leder aktivt arbetet med projektets medarbetare och representerar projektet inför dess styrgrupp. Du leder även processer som uppstår i arbetet nära kommuner, organisationer och företag. I arbetsuppgifterna ingår också att upprätthålla och skapa kontakter och nätverk i syfte att ta hand om och lyfta relevanta frågeställningar. Du kommer även att vara i nära kontakt med de företag som söker företagsstöd.  
Som projektledare ska du aktivt bistå med informationsspridning och kunskapsöverföring genom att ordna möten, kurser, seminarier, workshops, skriva rapporter samt förmedla kontakter. 

Du kommer att verka inom avdelningen för regional tillväxt som arbetar med att utveckla Värmland inom en rad olika områden. Bland annat inom energi och klimat, infrastruktur och kommunikationer, internationella frågor, jämställdhet, näringsliv, forskning och innovation samt med att höja länets utbildningsnivå och öka kompetensmatchningen i näringslivet och inom offentliga organisationer. Du kommer att ingå i ett team av medarbetare som alla har fokus på en hållbar tillväxt i Värmland. 

Din bakgrund  

Vi vill att du har:  

  • Akademisk utbildning som arbetsgivaren anser relevant.  
  • Erfarenhet av att leda större projekt, gärna EU-projekt.  
  • Erfarenhet av processledning.  
  • Lätt för att samarbeta.  
  • God förmåga att leverera och hålla tidsplaner.  
  • Lösningsfokus och lätt för att se helhet och sammanhang.  
  • Förmågan att kommunicera väl i tal och skrift, både på svenska och engelska. 
  • Erfarenhet av affärsutveckling.  

Erfarenhet av arbete med regional utveckling, gärna inom energi, klimat och miljöområdet, är meriterande. Det är även meriterande att ha arbetat med företag och näringslivsutveckling.  

Om anställningen  

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 procent. 

Tillträde snarast möjligt eller enligt överenskommelse. 

Ansökan 

Ansök här 

Vi vill ha din ansökan senast den 19 augusti 2018.  

Kontakt  

Birgitta Nilsson 
Regional utvecklingschef 
E-post: birgitta.nilsson@regionvarmland.se  
Telefon: 054-701 10 55 

John Johansson 
Rekrytering, Qtym  
E-post: john.johansson@qtym.se 

Att jobba på Region Värmland  

Region Värmland är en regional utvecklingsorganisation. Vi skapar förutsättningar för en hållbar tillväxt i Värmland. Det är självklart för alla medarbetare på Region Värmland att bemöta alla respektfullt, motverka diskriminering och arbeta integrerat med jämställdhets- och jämlikhetsfrågor. Vi värdesätter mångfald och arbetar för att vår arbetsplats kännetecknas av ett öppet och tillåtande klimat där varje medarbetares individuella förutsättningar och kompetens tas tillvara.  

Vårt arbete utgår alltid från vår värdegrund och ledorden lyhördhet, handlingskraft och kompetens.   

Läs mer om Region Värmland 

Övrigt  

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryterings-företag samt försäljning av ytterligare jobbannonser. 

Sidan uppdaterades den 11 juli, 2018