Forum Jämställdhet 2018

Sveriges Kvinnolobby har valt att lägga Sveriges största jämställdhetskonferens Forum Jämställdhet 2018 i Värmland/Karlstad. Region Värmland är tillsammans med Karlstads kommun värdar för konferensen som går av stapeln 6-7 februari på Karlstad CCC.

Att få vara värdar för Sveriges största konferens om jämställdhetsintegrering är för oss i Värmland en fantastisk möjlighet att få visa upp allt det fina arbete för ökad jämställdhet som vi gör och att lära av alla de som besöker konferensen.

Som värdar för konferensen har Region Värmland och Karlstads kommun åtagit sig att hålla i det öppna programmet, en föreläsning för gymnasieungdomar på temat könsroller, samtycke och sexuella trakasserier samt en middag med underhållning kvällen 6 februari.  

Öppna programmet

Det öppna programmet kommer bestå av ett 60-tal programpunkter á 15-minuter som visar upp bredden av jämställdhetsarbetet i Värmland. Programmet är öppet för alla och helt kostnadsfritt. Det pågår på en mindre scen i anslutning till utställarområdet. 

Programmet ska på något sätt knyta an till temat jämställdhetsintegrering.

Programpunkterna ska ha bredd – allt från debatt till kulturinslag till föreläsningar till intervjuer.

Vid frågor kontakta
Johanna Helldén
johanna.hellden@regionvarmland.se
054-701 10 311
Klara Tufvesson
klara.tufvesson@karlstad.se
054-540 24 85

Föreläsning: Det börjar med mig

Under Forum Jämställdhet har Region Värmland och Karlstads kommun bjudit in alla gymnasieskolor i Värmland till föreläsningen Det börjar med mig. Föreläsningen arrangeras av Make Equals på uppdrag av Region Värmland och Karlstads kommun. Utbildaren Max Hällström tar utgångspunkt från läroplanens värdegrund och förklarar hur vi alla kan sträva efter att skapa jämställdhet i praktiken.

Under föreläsningen behandlas frågor som: Vad är normer? Hur skapas könsroller och hur påverkar de oss? Hur kan vi på ett normkreativt sätt upplösa begränsande normer? Och hur kan vi motverka sexuellt våld och skapa en samtyckeskultur?

Föreläsningen bygger på metodmaterialet Det börjar med mig som Make Equal, Fatta och Män har tagit fram inom projektet Fatta Man med stöd från Allmänna arvsfonden.

Passet inleds med en kort diskussion om Region Värmlands satsning En riktig man (enriktigtman.se (öppnas i nytt fönster)) tillsammans med en ishockeyspelare från Färjestad BK. 

Drygt 1100 elever, lärare och elvhälsopersonal kommer delta vid föreläsningen som hålls i Solasalen 7 februari.

Vid frågor kontakta
Gunilla Evers
gunilla.evers@regionvarmland.se
054-701 10 27

Middag med underhållning

Efter en lång dag fylld av intryck behövs en bit mat och möjligheten att prata av sig med andra konferensdeltagare. Kvällen 6 februari bjuder Region Värmland och Karlstads kommun in till middag på Karlstad CCC. Vi äter tvårätters middag, bjuds på underhållning och har trevligt tillsammans.

En av Sveriges mest populära komiker Zinat Pirzadeh står för underhållningen. Ofta är det skillnaderna, men också likheterna mellan Sverige och Iran som hamnar under luppen när Zinat står på scen. Hon brinner för mänskliga rättigheter och är djupt engagerad i arbetet att stoppa barn- och tvångsäktenskap. Läs mer om Zinat här: zinatpirzadeh.se (öppnas i nytt fönster)

Vid frågor kontakta
Marianne Nilsson
marianne.nilsson@regionvarmland.se
054-701 10 54

 

Mer info och anmälan till Forum Jämställdhet 2018

Hittar du via länken i högerspalten.

Sidan uppdaterades den 13 december, 2017