Modellmåleri, 18-21 oktober

Den här kursen kommer att bestå av både kortare och längre uppgifter där vi studerar hur man bygger upp en tredimensionell form i ett rum. Du kommer att arbeta med att förstå hur det går att skapa ett personligt uttryck genom att jobba med förenkling och abstraktion, vila och rörelse och genom att använda ett begränsat antal färger.

En person bär på en stor hög färgglada tyger

Den objektiva och den subjektiva blicken.

När vi arbetar efter modell med kroki eller längre studier blir vi tvungna att titta efter noggrant. Men det är också nödvändigt att förstå hur vi bygger upp form och hur vi skapar djup i bilden.

När man målar efter modell är det lätt att bli medveten om hur man målar, och hur viktigt det är vilka penslar som används, hur man börjar och hur man förenklar. I den här kursen får du lära dig lite om allt detta eftersom grunden för allt måleri ligger i modellmåleriet.

Kursen handlar inte om att bli duktig på anatomi och proportioner, men att bli medveten på hur man skapar en tavla, och vänder sig till alla som längtar efter att måla.

Kursledare Geir Yttervik

Jag som håller i kursen heter Geir Yttervik och arbetar figurativt i olja och akvarell, ofta i stort format. Bilderna är berättande men utan att berätta hela historien. Jag har haft ett flertal utställningar i Norge och Sverige. Jag undervisar i måleri, färglära och teckning på Einar Granums Kunstfagskole i Oslo och har även lång erfarenhet av undervisning på högskolor och konstkurser.

Kurstid

Kursen börjar den 18 oktober klockan 9.30 och slutar den 21 oktober klockan 15.00.

Platser

Kursen har 14 platser.

Praktisk information

Läs mer här om praktisk information som ansökan och avgifter.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?

Till toppen