Start / Kyrkerud / Våra utbildningar / Höstkurser / Dreja för nybörjare

Dreja för nybörjare, 8-11 november

Kursen är full och ansökan är stängd.

Detta är kursen för dig som aldrig har drejat förut! Den är tänkt och utformad som en första ”kom bra igång” introduktion till drejandets fantastiska värld. Vi går igenom grundläggande tekniker, du får individuell handledning och du får träna.

En person bär på en stor hög färgglada tyger

Ett genuint, gammalt hantverk som är meditativt, avkopplande, sensuellt och kreativt. Det finns många olika beskrivningar och upplevelser av drejandet.

Under kursen kommer du att ha en egen drejskiva till ditt förfogande och tillgång till verkstaden hela dygnet. Du har verkligen möjlighet att träna så mycket du har lust och ork till. Skicklig blir en genom att dreja, dreja och dreja.

Kursens fokus är att lära sig hantverket, inte tillverka saker. Vi kommer alltså inte att bränna några saker på denna kurs.

Kursen är full och ansökan är stängd.

Kursledare

Lise Wichman, lärare dreja för nybörjare

Jag som leder kursen heter Lise Wichmann Hansen och är keramiker med eget företag sedan 2007. Jag tillverkar främst bruksföremål som koppar, skålar, syrningskrus med mera i saltglaserat stengods som jag bränner i min vedeldade ugn. Jag är medlem i Arvika konsthantverkare, Not Quite i Fengerfors samt Konsthantverkscentrum.

Kurstid

Kursen börjar den 8 november klockan 9.30 och slutar den 11 november klockan 15.00.

Platser

Kursen har 12 platser.

Praktisk information

Läs mer här om praktisk information som ansökan och avgifter.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?

Till toppen