Nyheter Region Värmland

Karlstadsbuss tidigarelägger sommartidtabellen

Karlstadsbuss tidigarelägger sommartidtabellen med två månader. Redan på måndag, den 6 april, går Karlstadsbuss över till sommartidtabell.

Servicetrafiken säkrar intäkter till taxibolagen

Region Värmland kollektivtrafik har beslutat kompensera de upphandlade trafikföretagen inom servicetrafiken för uteblivna intäkter i spåren av Coronakrisen. Region Värmland kollektivtrafik är först i landet med en ersättning av detta slag.

Vill du bidra och förstärka vårdens kapacitet?

Det nya coronaviruset innebär stora påfrestningar på vården. I nuläget har vi främst behov av IVA-sköterskor, narkossköterskor och andra legitimerade sjuksköterskor.

Säkerhetsåtgärder inom kollektivtrafiken

Nu skärper Region Värmland kollektivtrafik säkerheten ytterligare för att minimera smittorisken i fordonen.

Åtgärder för tryggare resa

Med anledning av det nya coronaviruset vidtar Region Värmlands kollektivtrafik nu en rad åtgärder för att säkerställa en trygg och säker resa. Som en extra försiktighetsåtgärd begränsas antalet sittplatser närmast föraren.

Elever deltog i samtal om machokultur och killnormer

Elever deltog i samtal om machokultur och killnormer

Region Värmland har blivit uppmärksammat för arbetet med genusfrågor och inte minst kampanjen En riktig man. I veckan som gick har sammanlagt mer än 500 elever vid fyra av länets skolor deltagit i samtal om killnormer.

Förändringar inom regionens arkivverksamheter

Efter tillkomsten av Region Värmland gjordes en översyn av organisationens arkivfunktioner, Regionarkiv, som tidigare funnits inom Landstinget i Värmland (Landstingsarkiv) och Värmlandsarkiv, som tidigare funnits inom Kommunalförbundet Region Värmland.

Värmländsk dokumentärfilm får premiär på TV4

Värmländsk dokumentärfilm får premiär på TV4

Min lilla storebror är en dokumentär som går på djupet av vad det innebär att vara en familj där ett av barnen lider av en funktionsvariation. Historien berättas ur lillasyster Ellens perspektiv. Hon föddes på första parkett för att beskåda kaoset och orättvisorna, men också lärdomen, resurserna och drivkraften som det innebär att vara syskon till en väldigt speciell storebror.

Rekordresande i stadstrafiken

Aldrig har så många rest med Karlstadsbuss under en enskild månad som under november. Totalt noterades 729 000 resor i stadstrafiken i Karlstad, vilket är den högsta månadsnoteringen någonsin!

Viktiga samtal på Kulturparlamentet

Viktiga samtal på Kulturparlamentet

Det räcker inte med att säga att kulturen är livsviktig. Vi måste kunna berätta varför. Bjud in till samtal! Det var ett av budskapen när Kulturparlamentet 2019 genomfördes i tisdags.

Språket avgörande när könsklyftan växer

Språket avgörande när könsklyftan växer

En av årets sommarpratare, Emma Leijnse, gästade mötesplats Värmland läser förra veckan. I ett filmklipp ger hon sin syn på vad det innebär att tjejer kunskapsmässigt drar ifrån killar. Språket är centralt för att vända en farlig utveckling.

Genom AiR Värmland fortsätter konstnären Maria Andersson närma sig Gustaf Fröding

Genom AiR Värmland fortsätter konstnären Maria Andersson närma sig Gustaf Fröding

I samband med ett konstnärsresidens i Turkiet hittat hon spår av Gustaf Frödings Tre trallande jäntor. Nu har konstnären Maria Andersson ett residens på Alsters herrgård i Karlstad. Där kommer hon att verka i omgångar och sommaren 2020 blir det en utställning.

Filmläger med fokus på personlig utveckling

Veckan närmar sig sitt slut för lägret Home filmfestival på Lurö. Under den fjärde dagen fick ungdomarna ta med sig filmkameran och påbörja skapandet.

Socialminister Lena Hallengren (S) besökte Region Värmland

Socialminister Lena Hallengren (S) besökte Region Värmland

Regionala förutsättningar, utmaningar och lyckade exempel inom hälso- och sjukvården diskuterades då socialminister Lena Hallengren (S) besökte Region Värmland under torsdagen. Ministern fick även en rundvandring på operationscentrum på Centralsjukhuset.

UPPDATERAD: Telefoniproblem gör att det inte går att ringa till vårdcentraler och specialistmottagningar

Sedan onsdag förmiddag har det inte gått att ringa till Region Värmlands vårdcentraler och specialistmottagningar. Orsaken är ett nationellt telefoniproblem. Akutnummer 112 och 1177 Vårdguiden är inte påverkade och går att nå.

Region Värmland diskuterade utveckling med landsbygdsministern

Region Värmland diskuterade utveckling med landsbygdsministern

Under fredagen diskuterades regional utveckling och tillväxt med landsbygdsminsiter Jennie Nilsson (S), som också är ansvarig för de regionala utvecklingsfrågorna.

Region Värmland har fått en tredje Silvialäkare

Region Värmland har fått en tredje Silvialäkare

Region Värmland har fått sin tredje Silvialäkare, en läkare specialiserad inom demensvård. Detta genom Terje Toomela, läkare vid Vårdcentralen Rud, som nyligen diplomerades vid en ceremoni i Stockholm.

Nytt utseende och bättre anpassning av 1177.se

Nu blir det ännu lättare att ta del av kvalitetssäkrade råd och fakta om sin hälsa och vård på webbplatsen 1177.se. Nu får 1177.se ett nytt utseende och kommer vara bättre anpassad till användning i mobiltelefon.

Låna, läs, lek och lär – språkpåsarna är här

Forskning visar att det är bra att börja arbeta med barns språkutveckling tidigt. Nu har de nya språkpåsarna lanserats – och de går att låna på alla bibliotek i Värmland. Region Värmland är delaktig i satsningen.

Värmländsk världspremiär på Göteborgs filmfestival

"Allt vi äger" är värmländska Emily Norlings debutdokumentär där hon följer två hemlösa missbrukare som färdas mellan Stockholms tunnelbanestationer, avgiftningskliniker och offentliga toaletter. Filmen har producerats i samarbete med Region Värmland och premiärvisas den 26 januari på Göteborgs filmfestival.

Tillbaka till Regionvarmland