Nyheter Region Värmland

Vaccinering av 85-plussare har startat

Vaccinering av 85-plussare har startat

Idag gick startskottet för vaccinering mot covid-19 av de som är 85 år och äldre. På vaccinationsmottagningen i Löfbergs arena var det febril aktivitet. Region Värmlands medarbetare på plats var nöjda med hur arbetet flöt på.

Lämna synpunkter på kommande trafikförsörjningsprogram

Just nu är det möjligt att inkomma med synpunkter på kommande trafikförsörjningsprogram samt ett målbildsdokument för kollektivtrafiken i Värmland med sikte på 2040.

Förändrad organisering av det kirurgiska uppdraget vid Sjukhuset i Arvika

Region Värmland gör nu åtgärder vid Sjukhuset i Arvika med anledning av att Inspektionen för vård och omsorg, IVO, gett regionen kritik på flera punkter. Ett förtydligat kirurgiskt uppdrag som organiseras lokalt vid sjukhuset är regionens svar på kritiken.

Möjlighet att lämna synpunkter till EU-program

Region Värmland samordnar arbetet med att ta fram EU-programmet Interreg Sverige-Norge för den nya programperioden 2021–2027. Nu finns en remiss av programförslaget som det går att lämna synpunkter på till och med den 17 mars.

Pressträff: Region Värmlands ekonomiska resultat 2020

Följ pressträffen där Region Värmland presenterar organisationens ekonomiska resultat för 2020.

Värmland har landets mest nöjda resenärer – för sjätte året i rad

Karlstadsborna är för sjätte året i rad landets mest nöjda resenärer, enligt NKI (Nöjd kundindex). Det visar årsstatistiken från Svensk Kollektivtrafiks intervjuundersökning Kollektivtrafikbarometern.

Framtidsbilder för det digitala Värmland tar form

Några pratar om det, andra är på god väg och vissa ligger i framkant. Digitalisering i olika former är högaktuellt, inte minst nu under pandemin. Region Värmland är med i projektet Digiterri som ska bidra till omställningen i Värmland.

Genomlysning av kvinnosjukvården klar

Två rapporter som nu presenterats beskriver yrkesstolta medarbetare som trivs på jobbet. Medarbetare som har ett stort engagemang för patienterna och en vilja att komma med förslag och bidra till lösningar i verksamheten. Hyrbarnmorskor, schema och teamarbete föreslås av oberoende konsulter som konkreta förbättringar.

Smittskydd Värmland stänger tillfälligt verksamheten på Unicare Vårdcentral Töckforspraktiken

På grund av covid-19-smitta bland personal har Smittskydd Värmland valt att stänga ner verksamheten på Unicare Vårdcentral Töckforspraktiken. Detta för att minska smittspridning.

Digitala verktyg räddar hjärnan vid stroke

Tiden mellan ankomst till sjukhus och start av propplösande behandling har nästan halverats vid Centralsjukhuset i Karlstad. Vid behandling av stroke är varje minut värdefull.

Vaccineringen mot covid-19 och planeringen för kommande faser är igång

Vaccineringen är igång i den första fasen och planeringen fortsätter. I den andra fasen kommer det att bli aktuellt med tidsbokning för de som rekommenderas vaccinering, främst personer 70 år eller äldre.

Nu gäller munskydd inom kollektivtrafiken

Nu gäller munskydd inom kollektivtrafiken

Folkhälsomyndigheten har fattat beslut om ett nytt allmänt råd som vänder sig till allmänheten i Sverige. Från och med i dag måndag rekommenderas munskydd inom kollektivtrafiken där plats inte går att boka under vissa tider på vardagar.

Utvecklingen av smart specialisering i Värmland imponerar på OECD

Att utveckla områden med potential – det är vad Smart specialisering handlar om. Region Värmland och Karlstads universitet skapade Akademin för smart specialisering som gett unikt goda resultat enligt en färsk utvärdering från OECD. Över 400 miljoner kronor har genererats till forskning inom Värmlands näringsliv, organisationer, offentlig sektor och till Karlstads universitet.

Lennart Gustafsson första värmlänningen att vaccineras

Nu har vaccineringen mot covid-19 inletts. Och det är de äldsta och sårbaraste som vaccineras först. Lennart Gustafsson på Ruds trygghetsboende i Karlstad blev den första värmlänningen att vaccineras. – Jag tycker det känns väldigt bra. Jag vill ju inte ha den där sjukdomen, säger han.

Region Värmland förbereder för vaccinering mot covid-19

Planeringen för att förbereda för vaccinering mot covid-19 i Värmland är i full gång. Nu rekryterar regionen personal som kan vara med och förstärka när vaccinationen ska starta.

Skärpta allmänna råd i Värmland

Smittspridningen av covid-19 ökar i Värmlands län. Läget är allvarligt och för att bryta smittspridningen krävs ett förändrat beteende.

Så går det till när vi vaccinerar under pandemin

Vaccineringen mot säsongsinfluensan har börjat och med anledning av pandemin anpassas vaccinationsmottagningarna på olika sätt. Inom Region Värmland erbjuder nästan alla vårdcentraler på ett eller annat sätt drop-in-mottagning för vaccinering.

Publikgränsen på max 50 personer kvarstår i Värmland

Länsstyrelsen Värmland beslutade i dag, den 30 oktober, att hålla fast vid en publikgräns på max 50 personer för alla allmänna sammankomster och publika arrangemang i Värmland. Detta efter en hemställan från Region Värmlands smittskyddsläkare.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia besökte Centralsjukhuset i Karlstad

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia besökte Centralsjukhuset i Karlstad

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia besökte i dag Centralsjukhuset i Karlstad för att möta hälso- och sjukvårdspersonal. Prinsparet lyssnade intresserat och uttryckte djup tacksamhet för Region Värmlands insatser under covid 19-pandemin.

Region Värmland skriver under deklarationen för en stark demokrati

Region Värmland skriver under deklarationen för en stark demokrati

Nästa år fyller demokratin i Sverige hundra år och redan nu uppmärksammas demokratins betydelse runt om i landet. Region Värmland är en av många aktörer som undertecknar demokratideklarationen.

Tillbaka till Regionvarmland