Nyheter Region Värmland

Personer över 50 år kan boka vaccination mot covid-19

I dag måndag öppnar bokningen för vaccinering mot covid-19 för personer som är 50 år eller äldre.

Vädjan om fortsatt försiktighet trots minskad smittspridning

Smittspridningen och antalet bekräftade fall fortsätter att minska i Värmland. Men trycket på hälso- och sjukvården är fortfarande högt. Smittskydd Värmland och Region Värmland vädjar därför om fortsatt försiktighet.

Covid-19 - rekommendation till idrottsföreningar i Värmland att avvakta enstaka matcher och tävlingar utomhus för barn födda 2002 eller senare

Den 28 april beslutade Folkhälsomyndigheten om en ändring i de allmänna råden för idrott, kultur och fritid i Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd (HSLF-FS 2020:12) om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19.

Personer yngre än 65 år kan välja Astra Zenecas vaccin för dos 2

Den som är yngre än 65 år och vaccinerats med en dos av Astra Zenecas vaccin Vaxzevria kommer att få sin andra dos från ett annat vaccin efter rekommendation från Folkhälsomyndigheten. De som vill kan fortsätta med en andra dos av samma vaccin efter nytt besked från Folkhälsomyndigheten.

Regionens resultat i  regeringssatsningen Kvinnors hälsa och förlossningsvård

Trots ett år av pandemi visar satsningen på Kvinnors hälsa och förlossningsvården goda resultat. I rapporten ”Regionernas insatser för kvinnors hälsa 2020” från Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) redovisas de drygt 400 insatser som regionerna gjort inom ramen för satsningen under det gångna året.

Detta gäller för dig som är under 65 år och fått dos 1 av Astra Zenecas vaccin mot covid-19

Folkhälsomyndigheten har beslutat att Astra Zenecas vaccin mot covid-19 endast ska ges till personer som är 65 år eller äldre. Du som är under 65 år och redan fått dos 1 får dos 2 av annat godkänt vaccin. Tid bokas åt dig och meddelas via 1177.se samt brev.

Okej att krama barnbarnen, men med stor försiktighet

Det är okej att krama barnbarnen om man träffas i liten krets och är symtomfri och samtidigt fortsätter hålla avstånd när man rör sig i samhället i övrigt. Det meddelar nu Smittskydd Värmland efter att ha sett över Folkhälsomyndighetens anpassade rekommendationer för vaccinerade.

Nu öppnas nya provtagningsstationer på flera orter

På flera orter är det mycket högt tryck på egenprovtagningen för covid-19. För att öka tillgängligheten till provtagningen öppnas inom den närmaste tiden flera nya provtagningsstationer.

Norsk gränshandel glödhet innan pandemin - omsatte 28 miljarder

Coronapandemin har slagit stenhårt mot gränshandeln. För många har 95 procent av försäljningen försvunnit. Nya siffror visar att norska gränshandeln omsatte 27,9 miljarder och skapade hela 7 200 arbetstillfällen innan pandemin över en natt lade en våt filt över försäljningen.

Högt tryck på provtagningen för covid-19

Just nu är det många som provtar sig för covid-19. Det är bra att alla som får symtom provtar sig så att smittade hittas och fortsatt smittspridning kan hejdas. Och det är bra om så många som möjligt använder egenprovtagning.

Viktig information till dig som kontaktar oss via telefon

Vid telefonkontakt med Region Värmland ska 010-telefonnummer användas. Tidigare telefonnummer är stängda.

Aldrig har så många sökt Drömsommarjobbet

Vid midnatt den 21 mars gick ansökningstiden ut för Region Värmlands Drömsommarjobbet 2021. Då hade hela 195 ansökningar inkommit, vilket är nytt rekord.

Fas 1 av vaccineringen mot covid-19 genomförd

Nu är den första fasen av vaccineringen mot covid-19 avklarad. – Det är glädjande, och ett delmål på vägen där vi och de värmländska kommunerna har samarbetat mycket bra, säger Anders Nordmark, vaccinationssamordnare i Region Värmland.

Nu kan personer över 75 år boka tid för vaccin mot covid-19

I dag öppnar vi tidsbokningen för vaccination mot covid-19 för personer som är 75 år och äldre. Det gäller även personer som är minst 65 år och bor tillsammans med någon som är 75 år eller äldre.

Lena Gjevert: Läget inom vården är ansträngt

Med en ökande smittspridning av covid-19 och allt högre tryck på hälso- och sjukvården är läget i Värmland allvarligt. Inför påsken och den fortsatta pandemiutvecklingen ligger fortsatt stor vikt på det personliga ansvaret. – Vi får inte tappa det här nu, säger smittskyddsläkare Ingemar Hallén.

Region Värmland trygga med Läkemedelsverkets bedömning av Astra Zenecas vaccin

De senaste dagarna har det kommit rapporter om personer som fått blodpropp efter att ha fått Astra Zenecas vaccin mot covid-19. Det finns dock inget som talar för att vaccinet är orsaken.

Ett år med pandemin

Den 4 mars 2020 konstaterades de första fallen av covid-19 i Värmland. Året som följt därefter har inte varit något annat likt.

Dags att boka vaccinationstid för de som är 83 år och 84 år

Från och med i dag får de som är 83 år eller 84 år och folkbokförda i Värmland ett brev hem med erbjudande om att boka tid för vaccination mot covid-19.

Vaccinering av 85-plussare har startat

Idag gick startskottet för vaccinering mot covid-19 av de som är 85 år och äldre. På vaccinationsmottagningen i Löfbergs arena var det febril aktivitet. Region Värmlands medarbetare på plats var nöjda med hur arbetet flöt på.

Lämna synpunkter på kommande trafikförsörjningsprogram

Just nu är det möjligt att inkomma med synpunkter på kommande trafikförsörjningsprogram samt ett målbildsdokument för kollektivtrafiken i Värmland med sikte på 2040.

Tillbaka till Regionvarmland