Nyheter Region Värmland

E-tjänst för provtagning av barn öppnar på alla regionens vårdcentraler

Den analysmaskin som gick sönder i början av veckan är lagad och e-tjänsten för att beställa covid-19-prov för barn har nu öppnats på alla regionens vårdcentraler.

Alla får hitta sitt sätt

Lena Käld Palmer har alltid varit fysiskt aktiv – både innan och efter att hon blev skadad och började använda rullstol 1989. Och hon har rullat mycket i backar.

Nedsatt analyskapacitet av covid-19-prover minskar tillfälligt antalet provtagningar av barn

På grund av minskad analyskapacitet måste Region Värmland tillfälligt minska antalet provtagningar av barn.

Kropp och själ hänger ihop

Att kropp och själ hänger ihop ser Anna Sundkvist Kräutner som självklart. Att man rör på sig mer kan minska psykisk ohälsa och risken för självmord.

Torsby kliver uppåt i årets AT-ranking

Att AT-läkare har en bra tid hos oss är en viktig del i vår kompetensförsörjning. En lyckad AT kan vara starten på ett yrkesliv i regionens hälso- och sjukvård. Därför är vi glada och stolta när våra AT-läkare ger goda betyg åt utbildningsorterna.

Inga patienter med covid-19 i behov av intensivvård

För första gången på närmare tre månader vårdas inga patienter med covid-19 på intensivvårdsavdelning inom Region Värmland. – Det är glädjande och ett steg i rätt riktning, men vi kan inte slappna av ännu, säger Lena Gjevert, hälso- och sjukvårdsdirektör.

Ny stödfunktion för samordning av transvård i Region Värmland

Sedan den 1 april finns en ny stödfunktion för samordningen av transvård. Funktionen är i form av den nya tjänsten samordnare transvård som innehas av Johanna Valentin.

Region Värmland startar en central smittspårningsfunktion

För att ytterligare begränsa och hejda spridningen av coronaviruset SARS-CoV-2 startar Region Värmland ett centralt placerat team för smittspårning av covid-19.

Res på annat sätt om du kan

Uppmaningen kommer från kollektivtrafiken i Värmland inför måndagens skolstart. – Vi önskar att alla resenärer som har möjlighet anpassar sin restid. På så sätt kan man ge plats för de som inte har möjlighet att förändra sina resvanor, säger tf trafikdirektör Mattias Bergh i samband med en presskonferens inför skolstarten som Region Värmlands kollektivtrafik höll på torsdagen.

Stroke – insjuknandet minskar, överlevnaden ökar

I det senaste numret av hushållstidningen 1177 vårdguiden är huvudtemat stroke. Över tid har insjuknandet i stroke minskat med 40 procent.

Första linjen unga för barn och unga som mår dåligt

Sommar, sol och unga som mår dåligt. Hallå där Anna Henriksson, kurator på första linjen norra. Hur gör man som ung om man behöver prata med någon om sitt mående i sommar?

Femton kulturutövare får kreativ karantän

Samisk dans och hemslöjd, animerad film, hundra röster om Corona och utforskande av den värmländska naturen – det är bara några av de teman som kan hittas bland projekten som beviljats en kreativ karantän.

Ungdomsmottagningen finns i appen hela sommaren

Hallå där Gunilla Evensson, du är barnmorska och arbetar på en ungdomsmottagning. Hur gör man när man behöver kontakt med ungdomsmottagningen i sommar?

Så får du hjälp om du är orolig eller nedstämd

Är du orolig eller nedstämd eller känner någon som är det? Du kan hantera det själv men om du behöver hjälp ska du inte tveka att söka vård.

Nu går Kersti Theander i pension efter drygt 40 år

Kersti Theander började som sjukvårdsbiträde i Lund på sjuttiotalet. Drygt 40 år senare går hon i pension som forsknings- och utvecklingschef för Centrum för Klinisk Forskning och Utbildning, med en innehållsrik resa i bagaget.

I väntan på Körkarlen

Region Värmland är medproducent till sändningen " I väntan på Körkarlen" som Västanå Teater släpper på midsommardagen kl 16.00.

Norgegränsen fortsatt stängd

Fredagens besked om att norrmännen fortsatt sätts i karantän efter resa till Sverige – med undantag för Gotland – kommer att påverka det värmländska näringslivet. Samtidigt ökar resandet inom landet och det är viktigt att följa myndigheternas rekommendationer för att minimera smittspridningen.

Flerspråkig telefonlinje om coronaviruset har utökat öppettiderna och erbjuder fler språk

Den flerspråkiga telefonlinjen för frågor om coronaviruset har utökats med fler språk och längre öppethållanden. –Jag tycker det är en fantastisk satsning, säger utvecklingsledare Pia Augustsson, Region Värmland.

Region Värmland skalar upp testning för covid-19

Region Värmland skalar upp testningen för covid-19. Detta som en följd av Folkhälsomyndighetens rekommendationer om nationellt utökad provtagning samt i syfte att få en bättre bild av smittspridningen inom länet.

Ingen Värmlandsmonter på bokmässan i Göteborg

Bokmässan i Göteborg ställer in den fysiska mässan på grund av coronapandemin och skapar en digital variant. Region Värmland väljer att avstå från arrangemanget och fokuserar istället på Värmlands bokfestival som arrangeras i november.

Tillbaka till Regionvarmland