Rekordresande i stadstrafiken

Aldrig har så många rest med Karlstadsbuss under en enskild månad som under november. Totalt noterades 729 000 resor i stadstrafiken i Karlstad, vilket är den högsta månadsnoteringen någonsin!

– Fantastiskt positiva och glädjande siffror. De visar att vi har en attraktiv produkt som uppskattas av Karlstadsborna och det är extra kul är att många väljer att resa med vår senaste satsning snabblinjen, säger Mathias Lindgren, trafikchef tätort i Region Värmland.

Den högsta notering innan för en enskild månad var november 2017 då 709 000 resor gjordes. Jämfört med november ifjol har resandet ökat med mer än sex procent.

Flertalet av linjerna ökar, men allra bäst går snabblinjen som är den linje som har mest positiv trend.

– Karlstads kommun har under lång tid bedrivit ett målmedvetet arbete för att öka resandet i tätortstrafiken, och jag är förstås mycket glad över att framgångarna fortsätter sedan vi fått över ansvaret till den nya regionala organisationen. Det är viktigt att vi erbjuder en attraktiv kollektivtrafik för att fler ska kunna välja bort bilen och minska resornas miljöpåverkan, säger Jesper Johansson, ordförande i kollektivtrafiknämnden i Region Värmland.

Uppgången sker också över samtliga kategorier, det vill säga både bland ungdomar, vuxna och seniorer.

Tillbaka till Nyheter Region Värmland