Två bilder på Monica Andersson som får vaccin.

Nöjd var även Monica Andersson, 88, från Ulvsby som var en av dagens första att få ett stick i armen.

Vaccinering av 85-plussare har startat

Idag gick startskottet för vaccinering mot covid-19 av de som är 85 år och äldre. På vaccinationsmottagningen i Löfbergs arena var det febril aktivitet. Region Värmlands medarbetare på plats var nöjda med hur arbetet flöt på.

Efter månader av förberedelser och vaccinering enligt fas 1 var det idag dags för många vaccinationsmottagningar runt om i Värmland att slå upp dörrarna för allmänheten. Just nu är det personer som är 85 år eller äldre som vaccineras. En av de första att få sin spruta var Monica Andersson, 88 år från Ulvsby utanför Karlstad.

– Det känns underbart att få vaccinet. Som jag har väntat! Och sprutan kändes inte alls, berättar Monica glatt.

Sprutan gavs av distriktsköterska Monica Gusservius som egentligen är pensionerad men inte tvekade när Region Värmland sökte personal till vaccineringen mot covid-19
– Jag är pensionerad sedan många år men det känns meningsfullt och viktigt att hjälpa till. Och det känns lite extra bra att få börja med våra allra äldsta, säger hon.

Går enligt plan

Carina Björk som är driftledare på Löfbergs arena berättar att 95 personer är bokade under dagen och att arbetet flyter på som planerat.
– Flödet och rutinerna fungerar bra. Den här dagen har vi väntat på. Det känns så bra att äntligen få ta emot de som är 85 år och äldre. Våra äldsta behöver verkligen skyddet och det har varit en lång väntan att få sätta igång arbetet.

Nu fortsätter vaccineringen enligt prioriteringsordningen i fas 2 och takten bestäms av hur mycket vaccin som levereras till Värmland. Vaccin kommer finnas till alla, men inledningsvis prioriteras de som är 85 år eller äldre. I takt med att tillgången på vaccin ökar kommer fler att få erbjudande om att boka tid för vaccination. De som är 65 år eller äldre och folkbokförda i Värmland kommer att få ett brev när det är dags för den gruppen att boka tid för vaccination.

Följ aktuell information på webbplatsen 1177.se/vaccin-covid-19

Tillbaka till Nyheter Region Värmland