Nyheter Ingesunds folkhögskola

Trevligt höstlov och halloween

Kursen Olika avtryck presenterar här en läskig filmhälsning.

Välkomna till ett nytt läsår!

Nu har vi rullat igång det nya läsåret 2020/2021.

Vi önskar alla en trevlig sommar!

Den 17 augusti kommer vi att omsorgsfullt återgå från distansundervisning till närstudier.

Om skolans studier i sommar och under hösten

Region Värmlands folkhögskolor följer myndigheternas och folkbildningsrådets rekommendationer för att minska smittspridningen av Covid-19. Den 15 juni lättar restriktionerna för gymnasie- och vuxenutbildningarna i Sverige och skolan kommer omsorgsfullt att återgå till närstudier.

Hantverksutställning på webben

Den ordinarie hantverksutställningen har bytt form till ett fotogalleri där kursdeltagarna presenterar ett urval av sina alster.

Dags att söka höstens kurser

Sista ansökningsdag för höstens kurser är den 15 april.

Coronaviruset – Frågor och svar om skolans anpassningar

Här har vi samlat frågor och svar gällande de anpassningar som görs på grund av coronaviruset. Innehållet uppdateras kontinuerligt utifrån de åtgärder som tas för att minska smittorisken.

Anpassad undervisning

Under rådande omständigheter och utifrån regeringens rekommendation kommer skolan anpassa sina utbildningar till distansstudier.

Inställda kurser och evenemang

På grund av Coronaviruset ställer vi in kursen "IPAD, fördjupning" 6 april och 4 maj, samt öppet hus 24 och 31 mars.

Den 5 mars får vi nya telefonnummer

Från den 5 mars ingår vi i Region Värmlands gemensamma telefonväxel och byter till 010-nummer.

INSTÄLLT. Öppet hus – 24 och 31 mars

Öppet Hus på Ingesunds folkhögskola är inställt.

Musikkvällar på Elins bakgård

Tre onsdagskvällar framöver bjuder kursdeltagarna från Singer-songwriter/visa på stämningsfulla versioner av egenskrivna låtar och covers.

Spelmusik – ny kurs på musiklinjen

Nu öppnar vi upp för en helt ny musikkurs med inriktning på ljud och musik till tv- och dataspel.

Julkonsert

Onsdagen den 18 december, kl 19 bjuds det på julkonsert. Välkommen!

Höstens stora mässor

Nu är det dags för Kunskap & framtid i Göteborg samt Saco-mässan i Stockholm. Varmt välkommen till vår monter.

Viscafé med Singer-songwriter/visa

Onsdagen den 16/10 har kursen Singer-songwriter/visa årets första viscafé. De kommer att spela egenskrivna låtar och tolkningar, både i mindre och större sättningar.

Körkonsert på Arvika konsthall

Torsdag 10 okrober, klockan 13 kan du njuta av Musiklinjens kör på Arvika konsthall.

Terminens första musikcafé

Tisdagen den 8 oktober är det dags för underhållande musikcafé.

Värmland Pride 2019

Lördag den 31 augusti deltar Ingesunds folkhögskola tillsammans med Region Värmlands alla folkhögskolor i Karlstad Pride.

Ipad - fördjupningskurs

Den 2 september startar Ipad - fördjupningskurs.

Tillbaka till Ingesunds folkhögskola