Nyheter Ingesunds folkhögskola

Dags att söka höstens kurser

Sista ansökningsdag för höstens kurser är den 15 april.

Coronaviruset – Frågor och svar om skolans anpassningar

[Uppdaterad 8 april] Här har vi samlat frågor och svar gällande de anpassningar som görs på grund av coronaviruset. Innehållet uppdateras kontinuerligt utifrån de åtgärder som tas för att minska smittorisken.

Anpassad undervisning

Under rådande omständigheter och utifrån regeringens rekommendation kommer skolan anpassa sina utbildningar till distansstudier.

Inställda kurser och evenemang

På grund av Coronaviruset ställer vi in kursen "IPAD, fördjupning" 6 april och 4 maj, samt öppet hus 24 och 31 mars.

Den 5 mars får vi nya telefonnummer

Från den 5 mars ingår vi i Region Värmlands gemensamma telefonväxel och byter till 010-nummer.

INSTÄLLT. Öppet hus – 24 och 31 mars

Öppet Hus på Ingesunds folkhögskola är inställt.

Musikkvällar på Elins bakgård

Tre onsdagskvällar framöver bjuder kursdeltagarna från Singer-songwriter/visa på stämningsfulla versioner av egenskrivna låtar och covers.

Spelmusik – ny kurs på musiklinjen

Nu öppnar vi upp för en helt ny musikkurs med inriktning på ljud och musik till tv- och dataspel.

Julkonsert

Onsdagen den 18 december, kl 19 bjuds det på julkonsert. Välkommen!

Höstens stora mässor

Nu är det dags för Kunskap & framtid i Göteborg samt Saco-mässan i Stockholm. Varmt välkommen till vår monter.

Viscafé med Singer-songwriter/visa

Onsdagen den 16/10 har kursen Singer-songwriter/visa årets första viscafé. De kommer att spela egenskrivna låtar och tolkningar, både i mindre och större sättningar.

Körkonsert på Arvika konsthall

Torsdag 10 okrober, klockan 13 kan du njuta av Musiklinjens kör på Arvika konsthall.

Terminens första musikcafé

Tisdagen den 8 oktober är det dags för underhållande musikcafé.

Värmland Pride 2019

Lördag den 31 augusti deltar Ingesunds folkhögskola tillsammans med Region Värmlands alla folkhögskolor i Karlstad Pride.

Ipad - fördjupningskurs

Den 2 september startar Ipad - fördjupningskurs.

Borderless Musical Encounter

Konsert söndag 25 augusti, kl 19. Under vecka 33 deltar Musiklinjens studerande i Border Musical Encounter tillsammans med studenter från Musikhögskolan Ingesund.

Tónlek–Nordisk stråkvecka

4–9 augusti. Musiken fortsätter att flöda. Denna vecka samlas barn och unga tillsammans med proffs från hela norden och spelar stråkinstrument.

Gitarr- och Lutafestival

28 juli–3 augusti. Ingen sommar utan festival. Ingesunds folkhögskola fylls under denna vecka av gitarrister och lutenister på alla nivåer som samlas för att tillsammans musicera och utvecklas på sitt instrument.

Hantverksutställning | GLÖD

Den 23 maj är det vernissage för hantverkskursens utställning på Sjövinden. Välkommen!

Tillbaka till Ingesunds folkhögskola