Till startsidan

Allmän kurs – 1-3 år

Den här kursen vänder sig till dig som saknar grundskole- eller gymnasieutbildning. På Allmän kurs kan du läsa in behörighet för att kunna studera vidare på yrkeshögskola eller universitet.

Utbildningsort: Ingesund, Arvika

Kurstyp: Behörighetsgivande

Kurslängd: 1-3 år

Studietakt: 100 procent

Start: Augusti och Januari

Sista ansökningsdag: 15 april OBS! Förlängd ansökningstid 15 maj. Vi tar emot sena ansökningar i mån av plats.

Internat: Ja

Antagning: Intervjuer

Allmän kurs på gymnasienivå finns på alla folkhögskolor.  Du startar antingen på grundskole- eller gymnasienivå. 

Om du behöver läsa in hela gymnasiet kan du gå Allmän kurs i tre år eller längre. Har du vissa kurser från gymnasiet läser du kortare tid. Du läser 1-3 år beroende på hur många kurser du har med sen tidigare.

Flera universitetsutbildningar kräver även särskild behörighet i vissa ämnen, vilket du ofta också kan läsa på folkhögskola.

Allmän kurs erbjuder dig ett arbetssätt som utgår ifrån individens behov. Vi utgår ifrån ett bildningsperspektiv där vi ser till hela människan och vi jobbar ämnesövergripande och tematiskt. Folkhögskolans idé är att lärandet sker tillsammans med gruppen. Samtalet, diskussionen och mötet med andra är därför en viktig del av Allmän kurs. Studieresor, friluftsdagar och projekt tillsammans med andra kurser på skolan är lika viktiga som de teoretiska studierna.

Att studera på Allmän kurs innebär att du får hjälp med eventuella svårigheter. Det kan vara stöd i svenska, hjälp med studiestrukturen, stöttning i matematik etcetera. Vi har en hög lärartäthet och små undervisningsgrupper för att du ska få den hjälp du behöver.

Om behörigheter och studieomdömen på Alla Sveriges folkhögskolors webbplats


Ansök här