Allmän kurs

Allmän kurs vänder sig till dig som saknar grundskole- eller gymnasieutbildning. På Allmän kurs kan du läsa in behörighet för att kunna studera vidare på yrkeshögskola eller universitet.

Utbildningsort: Ingesund, Arvika
Kurstyp: Behörighetsgivande kurs
Längd: 1 - 3 år
Studietakt: 100 %
Start: Augusti
Sista ansökningsdag: 15 april och 15 november.
Sena ansökningar behandlas, antagning sker i mån av plats.
Studiestödsnivå, CSN: Gymnasienivå (A1)
Internat: Ja

allmän kurs ingesund

Allmän kurs på gymnasienivå finns på alla folkhögskolor. En del folkhögskolor erbjuder även studier på grundskolenivå. Du startar antingen på grundskole- eller gymnasienivå. Om du har vissa förkunskaper kan du läsa ett eller två år. Om du behöver läsa in hela gymnasiet kan du gå Allmän kurs i tre år eller längre.

Flera universitetsutbildningar kräver även särskild behörighet i vissa ämnen, vilket du ofta också kan läsa på folkhögskola. Om du behöver, finns det möjlighet att få extra stöd i svenska.

Allmän kurs erbjuder dig ett arbetssätt som utgår ifrån individens behov. Vi utgår ifrån ett bildningsperspektiv där vi ser till hela människan och vi jobbar ämnesövergripande och tematiskt. Folkhögskolans idé är att lärandet sker tillsammans med gruppen. Samtalet, diskussionen och mötet med andra är därför en viktig del av Allmän kurs. Studieresor, friluftsdagar och projekt tillsammans med andra linjer på skolan är lika viktiga som de teoretiska studierna.

Att studera på Allmän kurs innebär att du får hjälp med eventuella svårigheter. Det kan vara stöd i svenska, hjälp med studiestrukturen, stöttning i matematik etc. Vi har en hög lärartäthet och små undervisningsgrupper för att du som skall få den hjälp du behöver.

Om behörigheter och studieomdömen på Alla Sveriges folkhögskolors webbplats