Susanna Nyman, ny lärare på Klarälvdalens folkhögskola

Susanna Nyman, ny lärare på Klarälvdalens folkhögskola

Välkommen Susanne Nyman

Under höstterminen börjar några nya lärare hos oss. Här får du lära känna Susanne Nyman.

Vem är du?

Jag heter Susanne Nyman och jag började jobba 1 augusti som undervisande i SO i Sunne på allmän kurs och också för de som som läser vårdprogrammet. Jag ska också vara med och stötta de som går campusåret på Karlstads universitet.

Vad har du för bakgrund?

Det känns jätteroligt och spännande, det är första gången jag jobbar på en folkhögskola. Jag har jobbat på gymnasium och på högstadiet tidigare. Och så har jag också varit museipedagog där jag har tagit emot alla möjliga grupper, bland annat SFI-klasser och allt från små dagisgrupper till ungdomar upp till gymnasieåldern.

Och du ska jobba lite med projekt också?

Ja precis, det ska jag göra och det tycker jag låter så otroligt spännande att det finns plats för det på folkhögskolor. Det här med utbyte och vikten av att se både kanske hur andra kulturer fungerar, men också hur folkhögskolor och andra organisationer och hur vi kan generera kraft ur varandra och lära av varandra. Jag tror alla dessa mötesarenor som man kan skapa i samhället är till godo. Man får vidga sina vyer och få nya kunskaper, det är bra att det finns plats för det.

Varför just Klarälvdalens folkhögskola?

När man ser en annons så tittar man ju också lite att man känner att “kan jag passa in här?” och finns det en värdegrund som jag kan stå för.

Jag flyttade från Stockholm efter nästan 30 år för att jag ville närmare naturen och kanske de lite mjukare värdena och mellanmänskliga som jag tyckte att jag tappade bort lite grann i Stockholm. Och då kan jag skriva under på det tyckte jag när jag såg vad skolan står för, med de olika inriktningarna också och visioner och tankar.

Det ska bli jätteroligt att få träffa alla kollegor, jag tror att det finns så mycket kompetens och visdom. Och också alla våra deltagare - vad kommer de med? Jag är nyfiken på vad det blir för grupper och individer jag ska få möta.