Våra utbildningar

På Klarälvdalens folkhögskola kan du läsa allmän eller särskild kurs. Allmän kurs är för dig som vill skaffa dig en grundskole- och/eller gymnasiekompetens. Särskild kurs vänder sig till dig som vill gå en yrkes- eller intresseinriktad utbildning.

Allmän kurs

Hos oss kan du läsa allmän kurs i Hagfors, Stöllet och Sunne. Det unika med att studera på folkhögskola är att vi anpassar studieplan och studietakt efter dig och dina behov. Det innebär att du exempelvis kan läsa in din gymnasiebehörighet på tre terminer men behöver du mer tid så anpassas studielängden efter detta, vilket är helt unikt för folkhögskolan som studieform.

Särskild kurs

Här får du en utbildning med bredd och spets som leder till jobb. Utbildningen kan även leda till fortsatta studier eller nya kunskaper inom ditt intresseområde. Under din studietid kommer du att möta teoretiska lektioner, studiebesök samt branschanpassad praktik. Din praktik förläggs såväl inom Sverige som utomlands. Idag har vi exempelvis praktikplatser i Zambia och Tanzania.

Mer om Stöllet

Här går du som läser Allmän kurs, Collegeåret, SMF samt de särskilda kurserna Turism- och Friluftsliv, Natur- och Faunavård. Här har du möjlighet att bo på skolans internat om du vill, något som många ser som en av de största fördelarna med tiden på folkhögskolan. Naturen med älv och skog finns direkt in på knuten och friluftsliv rankas högt som hobby.

Här finns mer information om Stöllet och Torsby kommun.

Mer om Hagfors

Skolan har sina lokaler i närheten av kommunens bildningscentrum mitt i Hagfors. Skolan har därför goda möjligheter till samarbete i form av arrangemang och aktiviteter. Här kan du läsa Allmän kurs, Collegeår och SMF.

Här finns mer information om Hagfors kommun.

Mer om Sunne

I Sunne ligger skolan centralt vid ortens vårdcentral. Här studerar du som deltagare på Vård och omsorg med inriktning socialpedagogik, Allmän kurs, Collegeåret samt SMF. Att lära ska vara en positiv upplevelse och det skrattas ofta och gott i våra lokaler. Hos oss kommer du att arbeta mycket med projekt.

Här finns mer information om Sunne kommun.

Mer om Södra Viken

Kretsloppshuset, där vi bedriver vår självhushållningskurs, är beläget vid Södra Vikens skogsbruksskola. Behöver du boende kan skolan hjälpa till att ordna detta i privata hus och stugor i närområdet.