Läs klart gymnasiet och fördjupa dina kunskaper om natur och skog

Det här är en kurs som passar dig som gillar naturen och som vill kombinera praktiska och teoretiska moment ute i naturen med att läsa in en gymnasiekompetens.

En person tittar på mossa med en lupp. 

Varva gymnasieämnen med naturstudier

Allmän kurs med inriktning Natur och skog passar dig som vill öka dina kunskaper och färdigheter när det gäller naturen. (Inriktningen är ett samarbete mellan Allmän kurs, Skoglig kurs samt Natur och Fauna.) Du får teoretiska kunskaper och en mångfald av praktiska övningar ute i fält, allt för att förbättra dina kunskaper om naturen. Förutom detta läser du in de behörigheter du behöver för att kunna studera vidare. Kursen ger också goda förkunskaper för de som vill studera på Skoglig kurs eller på Natur och Fauna.


Motsvarande en dag i veckan ägnar du dig åt fördjupande kunskaper om naturen, övriga dagar studerar du svenska, engelska, historia, samhällskunskap, religion, naturkunskap och matematik. Studiebesök och viss praktik, kopplat till natur och skog, ingår också i inriktningen.

 

Ansök här

Kurstyp: Allmän kurs som är behörighetsgivande.

Utbildningsort: Stöllet

Kurslängd: 1 år.
För att få gymnasiekompetens krävs i vissa fall ytterligare studier på Allmän kurs. Vid antagning upprättas en individuell studieplan där bland annat studietiden planeras.

Studietakt: 100%

CSN: kursen är berättigad till studiemedel

Internat: ja

Sista ansökningsdag: 15 april OBS! förlängd ansökningstid 15 maj

Kursstart: augusti 2023

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?