Nyheter Kristinehamns folkhögskola

Vi söker fritidsledarlärare med intresse för nördkultur

Är du utbildad lärare inom samhällskunskap och/eller psykologi samtidigt som du har full koll och stort intresse för spel- och nördkultur? Då har vi förmodligen den optimala lärartjänsten till dig.

Om skolans studier i sommar och under hösten

Region Värmlands folkhögskolor följer myndigheternas och folkbildningsrådets rekommendationer för att minska smittspridningen av Covid-19. Den 15 juni lättar restriktionerna för gymnasie- och vuxenutbildningarna i Sverige och skolan kommer omsorgsfullt att återgå till närstudier.

Kristinehamns folkhögskola startar digital fritidsgård

När fritidsledarutbildningen skulle påbörja sin praktik slog coronakrisen till och nya förutsättningar skapade nya idéer. Tillsammans med kommunen och studiefrämjandet har skolan öppnat upp en digital fritidsgård där skolans kursdeltagare nu bedriver aktiviteter.

Coronaviruset – Frågor och svar om skolans anpassningar

Här har vi samlat frågor och svar gällande de anpassningar som görs på grund av coronaviruset. Innehållet uppdateras kontinuerligt utifrån de åtgärder som tas för att minska smittorisken.

Anpassad undervisning

Under rådande omständigheter och utifrån regeringens rekommendation kommer skolan anpassa sina utbildningar till distansstudier.

Den 5 mars får vi nya telefonnummer

Från den 5 mars ingår vi i Region Värmlands gemensamma telefonväxel och byter till 010-nummer.

Höstens stora mässor

Nu är det dags för Kunskap & framtid i Göteborg samt Saco-mässan i Stockholm. Varmt välkommen till vår monter.

Värmland Pride 2019

Lördag den 31 augusti deltar Kristinehamns folkhögskola tillsammans med Region Värmlands alla folkhögskolor i Karlstad Pride.

Skapa världar, en ny kurs!

I höst startar kursen ”Skapa världar” på Kristinehamns folkhögskola. Det är en unik utbildning i att skapa fiktiva världar som kan användas i filmer, teveproduktioner, romaner och olika slags spel.

Tillbaka till Kristinehamns folkhögskola