Coronaviruset – Frågor och svar om skolans anpassningar

Coronaviruset – Frågor och svar om skolans anpassningar

Här har vi samlat frågor och svar gällande de anpassningar som görs på grund av coronaviruset. Innehållet uppdateras kontinuerligt utifrån de åtgärder som tas för att minska smittorisken.

[Uppdaterad 13 november] Region Värmlands folkhögskolor följer myndigheternas och folkbildningsrådets rekommendationer för att minska smittspridningen av Covid-19.


Vart vänder jag mig om jag misstänker att jag fått coronavirus?

Det är viktigt att du håller dig isolerad och kontaktar din kursansvarig om du känner dig sjuk. Om du misstänker att du blivit smittad av Corona så bör du ringa 1177 för rådgivning, hålla dig isolerad, kontakta kursansvarig och invänta provsvar. Bor du på internatet så kommer du och ditt rum att hamna i karantän tills vi vet hur läget är. Smittskydd för rådgivning kontaktas.

Hur blir det för mig som bor på internatet?

Matsalen är öppen för alla som känner sig friska. Det är VIKIGT att alla följer de regler som finns som att hålla avstånd, tvätta och sprita händerna. Det finns personal på skolan som du kan kontakta om du behöver hjälp med dina studier eller vid andra frågor.

Om du bor på internatet och du inte kan eller får gå till matsalen så hjälper personal på skolan till och levererar mat till dig. Kontakta din lärare eller expeditionen.

Kan jag ta emot besök på internatet?

Du får inte ta emot besök på internatet, detta för att minimera smittrisken.

Har jag tillgång till skolans lokaler?

Skolans lokaler är öppna för dig som känner dig frisk ifall du vill sitta på skolan och studera.