Målarakademin

Detta är en 1-årig distanskurs, uppdelad på två terminer, för dig som vill jobba vidare med din kreativitet.

Kursen ger dig grundkunskaper i den tvådimensionella bildens berättande. Du får prova på olika material och tekniker, bland annat olika sorters kol, blyerts och torrpastell. Du får lära dig grunderna i akryl (inklusive en laseringsteknik) och under andra terminen fokuserar vi på oljemåleri ala Old school (klassiskt måleri) samt ett flertal tillhörande medium och underlag.

I undervisningen ingår även modellstudier, bildanalys, färglära och komposition. Under kursens gång kommer du att få titta närmare på andra konstnärers verk och sammanhang. Du får också möjlighet till och stöd i att hitta ditt eget bildspråk och att utveckla din egen färg- och formkänsla.

Datum för närträffar 

OBS: Nya datum!

  • Vecka 35: 30 augusti -1 september
  • Vecka 39: 27-29 september
  • Vecka 45: 8-10 november

Tider för samtliga närträffar

  • Fredag: kl. 17.00 – 21.00
  • Lördag och söndag: kl. 08.30 – 15.00

Förkunskaper

För att kunna vara delaktig i kursen behöver du grundläggande kunskaper i digital kommunikation, exempelvis att skicka mejl, samt ha tillgång till en dator. 

Antagning och ansökan

För att din ansökan ska behandlas krävs att den:

  • Är inskickad i tid
  • Innehåller personbevis och personligt brev

I de fall då vi har fler sökande än antal platser på kursen gör vi ett urval baserat på de sökandes behov, motivation att gå kursen samt förmåga att arbeta i grupp. Denna bedömning görs med utgångspunkt i det personliga brevet.

OBS: Din ansökan måste innehålla personligt brev och personbevis för att behandlas. Du får inget personligt mejl där skolan ber om kompletteringar, utan var uppmärksam på statusen under ”Mina ansökningar” på ansökningssidan. (För länk: se automatiskt mejlsvar som skickades när ansökningen gjordes.)

Kontakt 

Marie Levin
marielevin@gmail.com