Start / Kristinehamn / Våra utbildningar / Världsskrivande - fortsättningskurs

Fortsättningskurs i världskrivande

Detta är en påbyggnadskurs för dig som redan läst kursen Världsskrivande - distans. Kursen har samma form och upplägg som du är van vid sedan tidigare, men fokuserar lite mer på världsbyggande och lite mindre på narrativt berättande. Vi utforskar hur man kan skapa element till fiktiva världar som kan göra dem levande och trovärdiga.

En fantasyvärld med en person på en klippa vid höga berg. 

Fantastik och spelkultur

I kursen tar vi inspiration från fiktiva världar i fantasy och sci-fi samt spelkultur. Genom ditt skrivande får du möjlighet att utforska din kreativa process. Undervisningen utgår från fiktiva världar som används i spel, film, serier och böcker inom till exempel fantasy, science fiction och skräck. Kursen hålls på svenska med samtliga inlämningar på svenska, engelskspråkigt kursmaterial kan förekomma.

Blandad litteratur inom bland annat fantasy, sci-fi och skräck presenteras kontinuerligt under utbildningen, vilka kan användas för inspiration till ditt eget världsskapande samt visa exempel på olika sätt att skriva. Genom att ta del av andras världsskapande har du möjlighet att skapa dig en överblick samt få inspiration till din kreativa process.

Interaktivt berättande, som är centralt inom spelkulturen, kan vara ett viktigt verktyg och en tillgång i en kreativ process. Under kursens gång kommer vi därför att använda oss av spel i olika former som komplement till, eller en del av, världsskapandet och skrivandet. Det kan både fungera som en källa till inspiration, för att ta del av relevanta uttryck eller för att skapa en paus i vardagen.

Under kursen får du möjlighet att testa dina idéer och utveckla dem genom olika övningar och uppdrag, men också utforska redan befintliga fiktiva världar. Återkoppling av lärare och kurskamrater sker kontinuerligt, och under kursens gång kommer det även finnas möjlighet att bolla idéer med lärare under bokningsbara tider.

Distansutbildning

Kursen är helt på distans utan schemalagda lektioner. Du planerar din egen arbetstid.

Individuell fördjupning

Mot kursens slut får du som deltagare möjlighet att självständigt med handledning ägna dig åt ett eget projekt kopplat till kursens innehåll.

Antagningskrav

För att söka denna kurs måste du tidigare ha gått kursen Världsskrivande – distans på Kristinehamns Folkhögskola. Du behöver ha en Yh-behörigheter eller annan erfarenhet/arbetsprov som du behöver skicka med i din ansökan.

Världskrivande - fortsättningskurs

Kurstyp: Profilkurs
Studietakt: 50 procent, distans utan närträffar
Kurslängd: 0,5 år
Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå
Internat: Nej

Sista ansökningsdag: 31 juli 2023, sena ansökningar behandlas i mån av plats

(Ansökan inför vårterminen öppnar 1 oktober)

Kursstart: 15 augusti 2023

Avgift: 500 kronor per termin, i det ingår serviceavgift och studiematerial.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?