Nyheter Kyrkeruds folkhögskola

Trevlig sommar!

Håll i och håll ut i sommar så ses vi igen i augusti. Då kommer vi omsorgsfullt att återgå från distansundervisning till närstudier. Ta hand om er.

Om skolans studier i sommar och under hösten

Region Värmlands folkhögskolor följer myndigheternas och folkbildningsrådets rekommendationer för att minska smittspridningen av Covid-19. Den 15 juni lättar restriktionerna för gymnasie- och vuxenutbildningarna i Sverige och skolan kommer omsorgsfullt att återgå till närstudier.

Inställt, omställt och utställt

Deltagare som studerat konstnärligt projektår bjuder under sommaren på en fönsterutställning på Herrhagen i Karlstad.

Kyrkeruds folkhögskola ställer in i hela landet

På Kyrkeruds folkhögskola ledde pandemin till distansundervisning och deltagarnas traditionella konstutställning blev i stället en konstinställning. Nu är 29 lådor inställda på olika platser runt om i Sverige och processen finns även att se på webben.

Kyrkeruds folkhögskola skapar konstinställning

Då konstutbildningarna sker på distans och vårutställningen är inställd, svidar Kyrkeruds folkhögskola istället om och skapar en inställning. Under tre veckors tid kommer kursdeltagarna skapa och visa sitt arbete digitalt. Den färdiga konsten kommer sedan att ställas in, över hela Sverige.

Kyrkerud 50 år - Instagramutmaning

Har du gått på Kyrkeruds folkhögskola? Femtio läsår betyder väldigt många kurser och kursdeltagare. Kreativiteten har spirat i många år. Vilka är ni som gått på skolan? Vad har ni skapat?

Dags att söka höstens kurser

Sista ansökningsdag för höstens kurser är den 15 april.

Årets sommarkurser ställs in

På grund av de direktiv och rekommendationer som råder gällande covid-19, kommer årets sommarkurser på Kyrkeruds folkhögskola att ställas in. Beslut har även tagits om att de ordinarie kurserna kommer att fortsätta ske på distans, terminen ut.

Coronaviruset – Frågor och svar om skolans anpassningar

[Uppdaterad 22 juni] Här har vi samlat frågor och svar gällande de anpassningar som görs på grund av coronaviruset. Innehållet uppdateras kontinuerligt utifrån de åtgärder som tas för att minska smittorisken.

Anpassad undervisning

Under rådande omständigheter och utifrån regeringens rekommendation kommer skolan anpassa sina utbildningar till distansstudier.

Inställda aktiviteter och kurser

På grund av Corona-virusets framfart så behöver vi göra vissa förändringar i våra aktiviteter.

Den 5 mars får vi nya telefonnummer

Från den 5 mars ingår vi i Region Värmlands gemensamma telefonväxel och byter till 010-nummer.

Kreativ workshop vecka 7

Vi följer upp förra årets succé med att bjuda in till prova-på-dagar under vecka 7. Välkommen!

Dags att ansöka till sommarens kurser

Nu har vi öppnat upp för ansökan till årets sommarkurser. Skicka in en ansökan redan idag för att säkerställa en plats.

Sommarkurser 2020

Sommarkurserna för 2020 ligger nu ute på webben. Boka gärna in dessa veckor i din kalender – kanske det blir den finaste julklappen att ge bort i år?

Höstens stora mässor

Nu är det dags för Kunskap & framtid i Göteborg samt Saco-mässan i Stockholm. Varmt välkommen till vår monter.

Minnesutställning och vernissage: Kerstin Högstrand-Nilsson

18 oktober under ”Kulturnatta” kommer Kyrkeruds folkhögskola ha öppet för en minnesutställning med Kerstin Högstrand-Nilsson, författare, grafiker och bildkonstnär(1943-2019). Utställningen Snorvipas saga pågår till och med 15 november.

Välkommen till vår målarsalong

På torsdagar kl 8:30 – 15:00 är alla som vill välkomna till att måla och vara kreativa tillsammans. Det gäller även dig som inte är inskriven på skolan.

Utökad konstutbildning

Redan nu i höst finns möjligheten att studera ett tredje år med konstnärlig inriktning på den nya kursen Konstnärligt projektår.

Premiär för nya projektåret

Den 4 september, kl 13–15, firar vi premiären av vårt nya konstnärliga tredje år med pompa och ståt. Det tredje året är ett konstnärligt projektår för dig som vill fördjupa och utveckla dig ytterligare inom konsten eller förbereda dig för högre konstnärliga studier, designutbildningar eller andra estetiska yrkesstudier.

Tillbaka till Kyrkeruds folkhögskola