Nyheter Kyrkeruds folkhögskola

Coronaviruset – Frågor och svar om skolans anpassningar

Här har vi samlat frågor och svar gällande de anpassningar som görs på grund av coronaviruset. Innehållet uppdateras kontinuerligt utifrån de åtgärder som tas för att minska smittorisken.

Anpassad undervisning

Under rådande omständigheter och utifrån regeringens rekommendation kommer skolan anpassa sina utbildningar till distansstudier.

Inställda aktiviteter och kurser

På grund av Corona-virusets framfart så behöver vi göra vissa förändringar i våra aktiviteter.

Den 5 mars får vi nya telefonnummer

Från den 5 mars ingår vi i Region Värmlands gemensamma telefonväxel och byter till 010-nummer.

Kreativ workshop vecka 7

Vi följer upp förra årets succé med att bjuda in till prova-på-dagar under vecka 7. Välkommen!

Dags att ansöka till sommarens kurser

Nu har vi öppnat upp för ansökan till årets sommarkurser. Skicka in en ansökan redan idag för att säkerställa en plats.

Sommarkurser 2020

Sommarkurserna för 2020 ligger nu ute på webben. Boka gärna in dessa veckor i din kalender – kanske det blir den finaste julklappen att ge bort i år?

Höstens stora mässor

Nu är det dags för Kunskap & framtid i Göteborg samt Saco-mässan i Stockholm. Varmt välkommen till vår monter.

Minnesutställning och vernissage: Kerstin Högstrand-Nilsson

18 oktober under ”Kulturnatta” kommer Kyrkeruds folkhögskola ha öppet för en minnesutställning med Kerstin Högstrand-Nilsson, författare, grafiker och bildkonstnär(1943-2019). Utställningen Snorvipas saga pågår till och med 15 november.

Välkommen till vår målarsalong

På torsdagar kl 8:30 – 15:00 är alla som vill välkomna till att måla och vara kreativa tillsammans. Det gäller även dig som inte är inskriven på skolan.

Utökad konstutbildning

Redan nu i höst finns möjligheten att studera ett tredje år med konstnärlig inriktning på den nya kursen Konstnärligt projektår.

Premiär för nya projektåret

Den 4 september, kl 13–15, firar vi premiären av vårt nya konstnärliga tredje år med pompa och ståt. Det tredje året är ett konstnärligt projektår för dig som vill fördjupa och utveckla dig ytterligare inom konsten eller förbereda dig för högre konstnärliga studier, designutbildningar eller andra estetiska yrkesstudier.

Värmland Pride 2019

Lördag den 31 augusti deltar Kyrkeruds folkhögskola tillsammans med Region Värmlands alla folkhögskolor i Karlstad Pride.

Öppen föreläsningsserie

Under hösten bjuds det på ett flertal olika slags föreläsningar, här på Kyrkeruds folkhögskola. I regel första onsdagen varje månad. Alla är välkomna!

Välkomna till ny termin

Nu startar vårterminen igång och vi hälsar alla nya och gamla studerande välkomna.

Sommartider 2019

Kyrkerud folkhögskola önskar dig en skön och avkopplande sommar. Här är våra sommartider att ha koll på.

Smöga Kammarmusikfestival

1-6 juli. Sommar = festival. Kyrkeruds folkhögskolas studerande medverkar med konstutställning i samarbete med Smöga karmmarmusikfestival.

Vårutställning

Välkommen 24–26 maj, på vår stora vårutställning då hela skolan förvandlas till en enda stor konsthall.

Tillbaka till Kyrkeruds folkhögskola