Kyrkeruds folkhögskola utökar sin konstutbildning


Redan nu i höst finns möjligheten att studera ett tredje år med konstnärlig inriktning på den nya kursen Konstnärligt projektår.

Kursen riktar sig till deltagare som vill fördjupa och utvecklas ytterligare inom konsten eller förbereda sig för högre konstnärliga studier, designutbildningar eller andra estetiska yrkesstudier.

–      Med det tredje året vill vi bland annat attrahera redan aktiva konstnärer som vill ägna ett år till egen utveckling, egna projekt och få möjligheten att fördjupa sig inom sin konstnärliga gren, berättar Jan Andreasson, rektor på Kyrkeruds folkhögskola. Vi får även möjlighet att locka deltagare som redan har en konstnärlig grundutbildning från andra skolor.

Förutom ett tredje projektår, har skolans redan befintliga kurser blivit uppgraderade och förnyade i ett arbete för att fortsätta vara en viktig del i framtidens konstutbildningar. Som exempel finns två nya inriktningar, en 2D-inriktning med bland annat måleri och grafik och en 3D-inriktning med skulptur och keramik.  

 

På onsdag firas premiären med invigningstal av kulturchef Stefan Sköld och kulturutvecklare Marie Pettersson, öppen föreläsning, tårta, bubbel och mingel vid Kyrkeruds folkhögskola.