Coronaviruset – Frågor och svar om skolans anpassningar

Coronaviruset – Frågor och svar om skolans anpassningar

[Uppdaterad tisdag 7 april] Här har vi samlat frågor och svar gällande de anpassningar som görs på grund av coronaviruset. Innehållet uppdateras kontinuerligt utifrån de åtgärder som tas för att minska smittorisken.

Nuvarande anpassning av undervisningen till studier på distans, istället för gemensam undervisning i skolans lokaler, fortsätter tills vidare och vårterminen ut. Det finns inga signaler om att direktiven från Folkhälsomyndigheten, Folkbildningsrådet eller Region Värmland kommer att mildras. Nya beslut kan tas om situationen skulle ändras.


Vad gäller för externa gäster?

Jag funderar på att söka en utbildning men vill besöka skolan innan, får jag det?

Under perioden 18 mars och framåt tills annat beslut fattas, tar vi inte emot studiebesök. Skolan följer de rekommendationer som görs från myndigheter, dessa kan komma att ändras.

Kommer detta att påverka ansökningstiden och kursstarterna i höst?

Nej, sista ansökningsdag är som vanligt den 15 april och vi beräknar i dagsläget att starta upp höstens kurser enligt plan.

Hur blir det med sommarkurserna?

Årets sommarkurser är tyvärr inställda. Om du har skickat in en ansökan kommer du att bli kontaktad och få mer information.

 

Vad gäller för mig som studerar på skolan?

Jag kommer inte in på Its learning, hur löser jag det?

Plattformen kan ibland bli överbelastad, testa igen om en liten stund och om det inte fungerar kontakta din lärare på e-post. Lösningarna på distansundervisningen kan se lite olika ut beroende på bland annat ämnesinnehållet.

Jag önskar kontakt med skolans kurator, går det?

Vår kurator kommer att finnas till för dig även i fortsättningen på tisdagar och torsdagar.
Du kontaktar Anna-Carin via e-post anna-carin.kyrk@regionvarmland.se eller på telefon: 010-83 31 345 alternativt via SMS på 073-82 13345.

Vad händer om jag blir sjuk?

Det är viktigt att du isolerar dig om du känner dig sjuk. Om du bor kvar på skolans internat ska du kontakta någon av dina lärare och skolans expedition via e-post om du har förkylningssymptom. Kontakta personal eller någon kamrat om behovet uppstår att matlådor måste levereras till internatet för de måltider du annars skulle ätit i matsalen.

Om jag blir sjuk, behöver jag lämna sjukintyg? Får jag behålla CSN?

Om du är sjuk och inte kan delta i undervisning gör du en sjukanmälan till skolan som vanligt. Om du har studiestöd via CSN behöver du också anmäla till Försäkringskassan för att behålla dina studiemedel.

CSN löper på som vanligt även vid distansstudier.

Kan jag hämta mina böcker/material som finns på skolan?

För att hämta ut studiematerial så kontaktar du din lärare på e-post för att göra upp en tid för hämtning.

 

Hur blir det för mig som bor på internatet?

Behöver jag betala hyra om jag lämnar skolan?

Från och med måndagen 30 mars kommer du inte behöva betala rumshyra om du anmält att du lämnat skolan. Lämnat skolan betyder att man inte kommer tillbaka förrän skolan öppnar igen. Se till att du får med dig allt du behöver innan du lämnar ditt rum. Kostavdrag för perioden 18/3 – 27/3 ges till de som inte ätit på skolan.

Ny information 200407:
Internatet fungerar som vanligt fram till terminsslut. Skulle du vilja avsluta ditt boende med tanke på att distansundervisningen kommer att fortsätta terminen ut och verkstäderna stänger så kommer vi inte att ta ut avgift för april om utflyttning sker innan eller under påsklovet.

Kan jag bo kvar på internatet?

Skolan rekommenderar att du lämnar internatet, men du har också rätt att bo kvar.

Har jag tillgång till skolans lokaler?

Uppdaterad information:
Skolans verkstäder, ateljéeroch alla andra allmänna lokaler är stängda från och med påsklovet och terminen ut. Det gäller lokalerna både i Säffle och Årjäng.  

Kan jag äta i skolrestaurangen?

Bor du på skolan ingår som vanligt mat. Så länge du är frisk kan du äta dina måltider som vanligt i matsalen. Om köket inte längre får lov att hålla öppet så informerar vi dig om det. 

Blir du sjuk ordnar vi så att du får matlåda.

Du kan inte få avdrag på hyran för att du väljer att hoppar över något mål.

Kan jag ta emot besök på internatet?

Du får inte ha besök på internatet. Allt för att minimera smittrisken. Har du frågor om detta kontakta någon i skolledningen.

Vad händer om någon får Covid -19 (coronavirus) på internatet?

Om någon har konstaterad smitta med Covid-19 så förs en dialog med smittskyddsläkare om vilka restriktioner som ska gälla.