Årets sommarkurser ställs in

På grund av de direktiv och rekommendationer som råder gällande covid-19, kommer årets sommarkurser på Kyrkeruds folkhögskola att ställas in. Beslut har även tagits om att de ordinarie kurserna kommer att fortsätta ske på distans, terminen ut.

Vanligtvis bedrivs sommarkursverksamhet på skolan med runt 350 deltagare. I år ställs alla planerade sommarkurser in för att minska smittspridning av covid-19. Direktiven från Folkhälsomyndigheten är tydliga och skolan vill skydda deltagare och personal.

– Sammantaget så finns det idag inga som helst signaler om att vi till sommaren kommer att kunna bedriva kurser med stor inpendling till Årjäng. Situationen är unik och det är bara att beklaga detta, säger rektor Jan Andreasson.

Skolledningen har även beslutat att den distansundervisning som nu är igång ska fortsätta terminen ut. Internatboendet kommer att fortsätta fungera med de restriktioner som gäller sedan tidigare för de som väljer att bo kvar på skolan men verkstäderna kommer att stängas helt.

– Vi har hittat bra lösningar för distansstudier. I en kreativ miljö som hos oss sprudlar det av kreativa lösningar och flera av dem kommer säkert att finnas kvar, till viss del, även när vi går tillbaka till ordinarie undervisning, fortsätter Jan. Det kommer att komma gott ur det här med, även om situationen är som den är i vårt samhälle just nu.

Skulle situationen förändras och närundervisning tillåtas så kommer skolan att fatta ett nytt beslut.