Sommarkurser 2021

Foto från kursen Utforskande måleri.

Kursstart: vecka 26 och vecka 27
Utbildningsform: Några kurser sker på plats men under vecka 26 finns det även distanskurser

Ansökan är öppen.

Sista ansökningsdag: 2 maj

Äntligen nya sommarkurser att söka

Nu presenterar vi årets sommarkurser. Under vecka 26 och 27 finns det alternativ både för distansstudier och studier på plats. Välkommen in med din ansökan redan idag.

Kyrkeruds folkhögskola har av tradition en gedigen sommarkursverksamhet som drabbats hårt nu under pandemin. Vi ser ändå möjligheter och presenterar nu sommarens kurser i hopp om att vi kan mötas utan risk för smittspridning. Kurserna riktar sig till dig som vill prova på eller fördjupa dina kunskaper inom något konstnärligt område.

Här är årets kurser:

Kurser på distans vecka 26

Youtubefilm med iPhone eller iPad

Utforskande måleri

Landskapsmåleri 

Teknade serier

Skruvade porträtt

Mormors fotoalbum

Fotobaserad konst/dina bilder

Inre bilder

 

Kurser på plats vecka 26

Sy i linne

Olja och akryl

Målarglädje

Drejning för alla

Brodera naturen

 

Kurser på plats vecka 27

Modellmåleri

Tova vidare

Raku, obvara och svartbränning

Porträttmåleri i Olja

Experimentell akvarell

 

Anpassningar utifrån pandemiläget

Vi vet inte säkert hur våren kommer att utveckla sig med vaccinering av oss alla men kurserna på plats kommer förstås att genomföras på ett covid-säkert sätt. Vi följer utvecklingen av pandemin noga och förhåller oss till de villkor och rekommendationer som gäller. Vissa förändringar kan därför ske inför kursstarterna. Om Folkhälsomyndigheten beslutar att vi inte får träffas i grupper så tvingas vi att ställa in kurserna på skolan. Vi kommer i det fallet att erbjudna digitala alternativ i den mån det går.

Exempel på anpassningar:

  • Vi kan behöva arbeta i små undervisningsgrupper med god tillgång till handsprit visir och munskydd om så krävs i undervisningssituationer.
  • Tider i matsalen kommer att spridas ut för att vi inte ska sitta för tätt och de olika grupperna kommer att ha fasta platser.
  • Flera av kurserna kommer att vara utomhus om vädret tillåter.
  • Vi kommer att förflytta oss genom lokaler och korridorer på ett planerat sätt så att de olika grupperna inte krockar med varandra.