Vi testar 10 000-timmarsregeln

Kursdeltagare som testar vad som händer efter 10 000 timmars övning

Vi testar 10 000-timmarsregeln

Det sägs att om vi ägnar 10 000 timmars övning åt något så kan vi bli hur bra som helst på det. Detta tog våra konstlärare fasta på och skapade en uppgift för kursdeltagare på konstnärligt påbyggnadsår att fördjupa sig i.

Deltagare som läser konstnärligt påbyggnadsår med inriktning på två- och tredimensionellt berättande kommer att under en dag i vecka våren 2021 testa och se - vad händer om 10 000 timmar?

Deltagarna ska var och en ska öva upp, förfina teknik, seende och tänkande – undersöka nyanser, variationer, testa olika material och pröva olika ingångar och perspektiv. De ska också tillåta sig att dröja kvar vid sitt valda ämne, både i med och motgång, för att med tiden utvecklas ytterligare.

För att kunna dokumentera arbetet och regelbundet visa upp för både varandra och för konstlärarna hur timmarna tickar på och arbetet går framåt skapade deltagarna ett Instagram-konto. Alla som är intresserade av kreativa utmaningar och lösningar är välkomna att följa deltagarna på deras spännande projekt, kolla in Instgram-kontot @10ktimmarskonst här.

**Tiotusentimmarsregeln är ett uttryck myntat av Malcolm Gladwell baserat på forskning av K. Anders Ericsson. Enligt Gladwell innebär 10 000-timmarsregeln att vem som helst kan bli expert på vad som helst med 10 000 timmars övning. Hämtat från Wikipedia 23/11 2020

Henric Westlund
Mobil: 076-11 95 959