Vårt residens - en mötesplats för konst

Kairås konstnärer Julia och Malin 2022

Air Värmland och KAiRÅ (Kyrkerud Artist In Resinece Årjäng) är en plats för konstnärlig fördjupning, möten och kunskapsutbyten.

Mellan den 5 september till 2 december kommer två imponerade konstnärer, utvalda bland ett stort urval av sökande, att ha residens här på Kyrkeruds folkhögskola. Kursdeltagare och allmänheten kommer att få en inblick i deras konstnärliga arbete och ta del av bland annat workshops och föreläsningar.

Höstens konstnärer

Konstnärerna som deltar i höstens residens är Malin Lin Nordström och Julia K Persson. Båda är i början av sina karriärer och redo att dela med sig av det allra senaste från utbildningsvärlden.

Julia K Persson utforskar relationen mellan våra kroppar, tankar och omgivninga och uttrycker sig framför allt genom lera och keramik.
Malin Lin Nordström arbetar med skulptur, installation, film, ljud, performance samt relationella och processbaserade verk, ofta i samarbete med andra, och ofta med plats som material.

En plats att växa på

Under tre månader får residenskonstnärerna möjlighet att utveckla sitt konstnärskap i en lugn och naturnära miljö. Residenset äger rum i ett litet separat hus på skolområdet med vacker sjöutsikt och grannskap med de värmländska skogarna i norra mynningen av det vidsträckta sjösystem som bildar Dalslands kanal.

I residenset ingår två undervisningsveckor på våra ordinarie konstkurser. Eftersom vi i vårt residens söker relativt nyexaminerade konstnärer hoppas vi att undervisningen kan ge konstnärerna inblick i en pedagogisk verksamhet där man kan få kunskaper inför en framtida roll som lärare eller projektledare inom konstnärlig verksamhet. För våra kursdeltagare är det oerhört värdefullt att få se och lära om konstnärskapet på nära håll.

Under hösten kommer både våra kursdeltagare och allmänheten får inblick residenskonstnärernas konstnärliga arbete i form av föreläsningar, utställningar, workshops och ateljésamtal. Vi ser också fram emot samarbeten med lokala konstnärer och konsthantverkare.

Det är ett samarbete mellan AiR Värmland och Kyrkeruds folkhögskola med stöd av Årjängs kommun och Kulturrådet.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?