Målarakademin

Detta är en 1-årig distanskurs, uppdelad på två terminer, för dig som vill jobba vidare med din kreativitet.

Kursen ger dig grundkunskaper i den tvådimensionella bildens berättande. Du får prova på olika material och tekniker, bland annat olika sorters kol, blyerts och torrpastell. Du får lära dig grunderna i akryl (inklusive en laseringsteknik) och under andra terminen fokuserar vi på oljemåleri ala Old school (klassiskt måleri) samt ett flertal tillhörande medium och underlag. 

Under kursens gång kommer andra konstnärers verk och sammanhang belysas samtidigt som du får möjlighet och stöd i att hitta ditt eget bildspråk och att utveckla din egen personliga färg- och formkänsla.

I undervisningen ingår även modellstudier, bildanalys, färglära och komposition.

Kursmål 

Kursens mål är att ge deltagarna grundläggande erfarenheter om konstnärliga processer, teknik, materialkännedom och konstorientering, samt att bidra till goda förutsättningar till fortsatt utveckling i konstnärligt skapande.

Tider för samtliga närträffar

  • Fredag: kl. 17.00 – 21.00
  • Lördag och söndag: kl. 08.30 – 15.00

Förkunskaper

För att kunna vara delaktig i kursen behöver du grundläggande kunskaper i digital kommunikation, exempelvis att skicka mejl, samt ha tillgång till en dator. 

Antagning och ansökan

För att din ansökan ska behandlas krävs att den:

  • Är inskickad i tid
  • Innehåller personbevis och personligt brev

I de fall då vi har fler sökande än antal platser på kursen gör vi ett urval baserat på de sökandes behov, motivation att gå kursen samt förmåga att arbeta i grupp. Denna bedömning görs med utgångspunkt i det personliga brevet.

OBS: Din ansökan måste innehålla personligt brev och personbevis för att behandlas. Du får inget personligt mejl där skolan ber om kompletteringar, utan var uppmärksam på statusen under ”Mina ansökningar” på ansökningssidan. (För länk: se automatiskt mejlsvar som skickades när ansökningen gjordes.)

Kontakt 

Maria Larsson, samordnare akademier

maria.larsson@regionvarmland.se

010-83 31 340

Marie Levin, konstnär

kursansvarig konstlärare

marielevin@gmail.com