Spinnakademin

SpinnAkademin är en distanskurs som lär dig att spinna garn och riktar sig till dig som vill lära dig mer om spinnandets och garnets möjligheter och användningsområden.

Du kommer främst att arbeta med ull och du får lära dig om hur den bereds, tvättas och kardas eller kammas. Du får spinna både på slända och spinnrock – du får också prova olika typer av spinnrockar och lära dig hur de fungerar. De färdiga trådarna tvinnas till garn genom olika tekniker, för att sedan färgas. 

Under termin två går vi vidare och spinner nya fibrer som bomull och jak. Vi jobbar mer experimentellt och undersöker till exempel handspinningens kombinationsmöjligheter med tovning och andra garntekniker.

Datum närträffar hösten 2020

  • 28-30 augusti
  • 25-27 september
  • 23-25 oktober

Tider samtliga närträffar

  • Fredag: kl. 17.00 – 21.00
  • Lördag och söndag: kl. 08.30 – 15.00

Förkunskaper

För att kunna vara delaktig i kursen behöver du grundläggande kunskaper i digital kommunikation, exempelvis att skicka mejl, samt ha tillgång till en dator. 

Antagning och ansökan

För att din ansökan ska behandlas krävs att den:

  • Är inskickad i tid
  • Innehåller personbevis och personligt brev

I de fall då vi har fler sökande än antal platser på kursen gör vi ett urval baserat på de sökandes behov, motivation att gå kursen samt förmåga att arbeta i grupp. Denna bedömning görs med utgångspunkt i det personliga brevet.

OBS: Din ansökan måste innehålla personligt brev och personbevis för att behandlas. Du får inget personligt mejl där skolan ber om kompletteringar, utan var uppmärksam på statusen under ”Mina ansökningar” på ansökningssidan. (För länk: se automatiskt mejlsvar som skickades när ansökningen gjordes.)

Kontakt

Maria Larsson, samordnare akademier

maria.larsson@regionvarmland.se

010-83 31 340

Erik Torstensson, kurslärare 
erik@kravallslojd.se