Till startsidan

Landskapsmåleri, 6-9 september

Bejaka landskapsmålaren inom dig! I naturen finns allt - alla former, färger, strukturer och material. Under denna kurs blir naturen omkring oss vår utgångspunkt och inspirationskälla.

En person bär på en stor hög färgglada tyger

Vi arbetar undersökande med landskap och natur. Vi iakttar den så kallade verkligheten på en plats ute i landskapet och fokuserar på det föränderliga i relation till det stabila.

Kursen fokuserar på att utveckla vars och ens måleri. Du får individuell handledning och verktyg i att få syn på din egen process samt vägledning i ditt eget konstnärliga arbete. Du väljer själv fritt vilket material du vill arbeta med. Det kan vara olja, akvarell, kritor, akryl, tempera eller vad du önskar. Under kursen delar vi också med oss av gruppens erfarenheter och pågående arbeten.

Kursen passar både den nyfikna nybörjaren som den mer erfarne som vill komma vidare i arbetet.

Kursledare

Jag som leder kursen heter Anneli Pihlgren och har en Masterexamen i fri konst från Konsthögskolan Valand i Göteborg. Jag har stor vana och mångårig erfarenhet från pedagogiskt arbete på konstskolor och muséer. Min konstnärliga praktik är främst fokuserad på måleri, teckning och rumsgestaltning.

Kurstid

Kursen börjar den 6 september klockan 9.30 och slutar den 9 september klockan 15.00.

Platser

Kursen har 15 platser.

Praktisk information

Läs mer här om praktisk information som ansökan och avgifter.