Till startsidan

Dreja för nybörjare

Kurs och reservlista fulla. Ansökan är stängd.

Ett genuint gammalt hantverk, meditativt, avkopplande, sensuellt och kreativt. Det finns många olika beskrivningar och upplevelser av drejandet.

Flera deltagare sitter vid drejskivor på bord och drejar i ett klassrum. 

Om kursen

För denna kurs behöver du inga förkunskaper! Den är tänkt och utformad som en första grundlig kom igång introduktion till drejandets fantastiska värld. Vi går igenom grundläggande tekniker, du får individuell handledning och du får träna. En skicklig drejare blir en genom att dreja, dreja och dreja.

Under hela kursveckan kommer du ha en egen drejskiva till ditt förfogande och tillgång till verkstaden hela dygnet, så du har verkligen möjlighet att träna så mycket du har lust och ork med.

Kursens fokus ligger inte på att tillverka saker utan på att lära sig hantverket. Vi kommer att dreja, dreja och dreja! Material ingår i kursen.


Ansök här

Kursledare - dreja för nybörjare

Porträttfoto i svartvitt av kursledaren Lise Wichman

Jag som håller i kursen heter Lise Wichmann Hansen och är keramiker med eget företag sedan 2007. Jag tillverkar främst bruksföremål som koppar, skålar, syrningskrus mm i saltglaserat stengods, som jag bränner i min vedeldade ugn och är medlem i Arvika Konsthantverkare, Not Quite i Fengerfors och Konsthantverkscentrum.

Kurstider och kostnader

  • Kursen börjar den 26 juni klockan 9.30 och slutar den 30 juni klockan 15.00
  • Femdagarskurs med boende 3625 kronor.
    Det inkluderar logi, fem stycken frukost, lunch, middag och fika samt serviceavgift och grundmaterial. Materialkostnader kan tillkomma.
  • Femdagarskurs utan boende 1495 kronor.
    Det inkluderar fem luncher och fika, en middag, serviceavgift samt grundmaterial. Materialkostnader kan tillkomma.