Målarglädje

Kursen är full.Plats på reservlista finns.

Upptäck din potential och acceptera det perfekta i det operfekta och flyktiga. Upplev glädjen i det som lätt förbises i den egna processen och i världen runt oss.

Personer i en målaratelje. 


Om kursen

Det här är en kreativ kurs för dig som vill utvidga din konstnärliga horisont och upptäcka glädjen i att uttrycka dig fritt inom måleriets många möjligheter. I kursen ingår komposition, färglära, konsthistoria, och övningar i olika tekniker.

Det krävs inga förkunskaper utan bara målarglädje och nyfikenhet. Kursen utgår ifrån den nivå var och en befinner sig på. Vi kommer att jobba med form, färg, ljus och skugga.

Vi ska utgå ifrån metoder som gör måleriet enklare och mer lustfyllt. Du lär känna färgerna och tränar upp ögat och handen för att finna fram till ny inspiration. I några uppgifter ska vi fånga atmosfären till platsen vi befinner oss på. Kursledaren kommer att ge individuell vägledning under arbetets gång. Varje dag avslutas med gemensam genomgång av kursdeltagarnas arbeten.

Ansök här

Kursledare

Geir Yttervik, lärare målarglädje

Jag som håller i kursen heter Geir Yttervik och arbetar figurativt i olja och akvarell, ofta i stort format. Bilderna är berättande men utan att berätta hela historien. Jag har haft ett flertal utställningar i Norge och Sverige. Mina tavlor är inköpta till privata och kommunala samlingar samt till Nationalmuseet i Oslo. Jag undervisar i måleri, färglära och teckning på Einar Granums Kunstfagskole i Oslo och har även lång erfarenhet av undervisning på högskolor och konstkurser.

Kurstider och kostnader

  • Kursen börjar den 26 juni klockan 9.30 och slutar den 30 juni klockan 15.00.
  • Femdagarskurs med boende 3125 kronor.
    Det inkluderar logi, fem stycken frukost, lunch, middag och fika samt serviceavgift. Materialkostnader kan tillkomma.
  • Femdagarskurs utan boende 995 kronor.
    Det inkluderar fem luncher och fika, en middag samt serviceavgift. Materialkostnader kan tillkomma.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?