Till startsidan

Sticka tillsammans

Om kursen

Kursen vänder sig till framförallt dig som har de grundläggande kunskaperna i handstickning men vill lära dig mer. Du bör kunna göra en uppläggning och sticka aviga och räta maskor.

I kursen kommer du att få prova på att sticka enkla spetsmönster, flätmönster, tvåfärgs mönsterstickning, vi tittar på hur man läser en stickbeskrivning och vad stickfasthet är.

Under veckan kommer vi mest att koncentrera oss på stickprover så vi testar att sticka med garner i olika material och tjocklekar. Ta gärna med dig material du har hemma.

Vi lär och inspireras av varandra, samtalar och umgås över stickningen.

Efter kursen är du förhoppningsvis redo för att ge dig på det där projektet du funderat på, eller så har du redan börjat på det.


Ansök här

Garn i olika färger och stickade provlappar. 

Kursledare

Porträttbild på kursledaren Hanna Smedberg Haglund

Jag som ska leda kursen heter Hanna Smedberg Haglund. Redan som liten var jag med som hjälpreda åt min mamma när hon ledde växtfärgningskurser. Jag älskade garnerna, färgerna, att nysta upp garnet på små nystan och jag älskade att sitta med och lyssna på samtalen. Med åren har jag hunnit pröva och lära mig många olika textila tekniker där stickning är en av passionerna.

Jag har flera textila utbildningar bla på stenebyskolan och textildesign på högskolan i Borås. Många år var jag medlem i Arvika Konsthantverk. Idag jobbar jag som slöjdlärare.

Kurstider och kostnader

  • Kursen börjar den 26 juni klockan 9.30 och slutar den 30 juni klockan 15.
  • Femdagarskurs utan boende 995 kronor.
    Det inkluderar fem luncher och fika, en middag samt serviceavgift.
  • Femdagarskurs med boende 3125 kronor.
    Det inkluderar logi, fem stycken frukost, lunch, middag och fika samt serviceavgift.
  • Materialkostnader kan tillkomma.