Till startsidan

Färggrafik

Kursen är full. Plats på reservlista finns. För att hamna på reservlista, sök genom "Ansök här" som finns längre ner på sidan.

Experimentell etsning och flerfärgstryck. Den här kursen är för dig som kanske redan har provat på andra grafiska tekniker eller arbetat med torrnål och känner att du är ivrig att veta vad som finns mer.

Två personer som står i en ateljé och arbetar med tryck. 

Om kursen

Vi ska etsa i kopparplåt och arbeta med hårdgrund, mjukgrund, akvatint, sockerakvatint och den lite mer svårkontrollerade flatbitningen. Under kursen kommer vi jobba i flera färger, med flera plåtar kombinerade på olika sätt och färgsepareringar.

Målet med kursen är inte resultaten utan att testa olika sätt att etsa, arbeta med färger och bli säker i verkstaden. Det viktigaste är att det känns roligt och spännande och att ni får med er allt ni behöver för att senare kunna arbeta vidare själva. Grundmaterial ingår i kursen.


Ansök här

Kursledare

Jag som håller i kursen heter Ulli Evans, jag är utbildad vid Konsthögskolan i Stockholm och vid Grafikskolan. Experimentell grafik med inslag av teckning, måleri, glas och textil är vad jag gillar att jobba med just nu. Jag jobbar som grafiklärare vid Nyckelviksskolan och Folkuniversitetet.

Bild på kursledaren Ulli Evans. 

Kurstider och kostnader

  • Kursen börjar den 3 juli klockan 9.30 och slutar den 7 juli klockan 15.00.
  • Femdagarskurs utan boende 1395 kronor.
    Det inkluderar fem luncher och fika, en middag samt serviceavgift.
  • Femdagarskurs med boende 3525 kronor
    Det inkluderar logi, fem stycken frukost, lunch, middag och fika samt serviceavgift.
  • Visst grundmaterial ingår men ytterligare materialkostnader kan tillkomma.