Till startsidan

Måla i olja och akryl

Kursen är full. Plats på reservlista finns. För att hamna på reservlista, sök genom "Ansök här" som finns längre ner på sidan.

Efter kursens slut ska du ha nya kunskaper, inspiration till eget fortsatt måleri och kanske en eller ett par egna fina målningar.

Person står med ryggen till och målar på en tavla framför sig i en ateljé

Om kursen

Vi utgår från lusten att göra bilder och har en fortlöpande diskussion i gruppen. Varje kursdeltagare instrueras individuellt utifrån dennes förutsättningar med återkommande besök vid staffliet.

Några gånger varje kursdag pratar kursledaren allmänt om sina tankar runt de problem man stöter på inom måleriet.

Om möjligt tittar vi återkommande på målningar både från samtidskonsten och det historiska måleriet. Vi studerar hur andra konstnärer löst problem som kan uppstå i en målning. Problem kan bland annat vara komposition, skuggor och bilddjup.

Varje deltagare väljer egna motiv att måla. Det kan vara alltifrån medtagna foton, det fantastiska landskapet runt Kyrkerud eller varför inte påbörjade målningar man fastnat med.

 

Ansök här

Kursledare

Niklas Eneblom, lärare modellmåleri

Jag som leder kursen heter Niklas Eneblom och är utbildad vid Konsthögskolan Valand i Göteborg. Jag har varit återkommande sommarkurslärare på Kyrkeruds folkhögskola i drygt 10 år. Övrig tid ägnar jag mig åt egen konstnärlig verksamhet, företrädelsevis oljemåleri. Jag samarbetar med Galleri Magnus Karlsson i Stockholm.

Kurstider och kostnader

  • Kursen börjar den 3 juli klockan 9.30 och slutar den 7 juli klockan 15.00.
  • Femdagarskurs utan boende 995 kronor.
    Det inkluderar fem luncher och fika, en middag samt serviceavgift.
  • Femdagarskurs med boende 3125 kronor.
    Det inkluderar logi, fem stycken frukost, lunch, middag och fika samt serviceavgift.
  • Materialkostnader kan tillkomma.