Till startsidan

Måla sommarens färger

Kursen är full. Plats på reservlista finns. För att hamna på reservlista, sök genom "Ansök här" som finns längre ner på sidan.

En kurs i landskapsmåleri.

En person sitter i skuggan av ett träd och målar. 

Om kursen

Bejaka landskapsmålaren inom dig! Detta är en kurs där vi närmar oss landskapet inom konsten på olika sätt. Vi använder naturen som utgångspunkt för egna färg- och formstudier.

I kursen arbetar vi med att utveckla vars och ens eget måleri. Du får individuell handledning och verktyg i att få syn på din egen process samt vägledning i ditt eget konstnärliga arbete. Du bör ha målat förut och ha en viss vana vid att arbeta självständigt. Du väljer själv fritt vilket material du vill arbeta med: olja, akvarell, kritor, akryl, tempera eller vad du önskar. Under kursen delar vi också med oss av gruppens erfarenheter och pågående arbeten.

Låt dig ledas och inspireras med naturen som förebild!


Ansök här

Kursledare

Annelie Pihlgren, lärare Våga börja måla

Jag som leder kursen heter Anneli Pihlgren och har en Masterexamen i Fri Konst från Konsthögskolan Valand i Göteborg. Jag har stor vana och mångårig erfarenhet från pedagogiskt arbete på konstskolor och muséer. Min konstnärliga praktik är främst fokuserad på måleri, teckning och rumsgestaltning.

Kurstider och kostnader

  • Kursen börjar den 3 juli klockan 9.30 och slutar den 7 juli klockan 15.00.
  • Femdagarskurs utan boende 995 kronor.
    Det inkluderar fem luncher och fika, en middag samt serviceavgift.
  • Femdagarskurs med boende 3125 kronor.
    Det inkluderar logi, fem stycken frukost, lunch, middag och fika samt serviceavgift.
  • Materialkostnader kan tillkomma.