Start / Kyrkerud / Våra utbildningar / Sommarkurser / Vecka 28 / Drejning fortsättningskurs

Drejning fortsättningskurs

Kursen är full och ansökan är stängd.

Kursen är en fortsättningskurs och vänder sig till dig som redan har en grundkunskap i drejning. Dvs du kan någorlunda säkert centrera en lerklump och dreja upp en jämntjock cylinder. Det är inte en kurs i avancerat drejning för dig som drejat mycket, utan snarare nybörjardrejning del två.

En person sitter och drejar en hög kruka. 

Om kursen

Kursen kommer att handla mycket om form. Vi kommer till exempel att dreja fat, flaskor med smala halsar, stora skålar, burkar med lock och mycket mer. Vi kommer att testa att byta botten på saker och omforma det vi har drejat.

Varvat med drejuppgifterna kommer vi att använda våra ögon och försöka sätta ord på hur vi uppfattar formerna som blir. Formerna kan till exempel vara tunga eller lätta, spänstiga eller slappa. Målet är att var och en ska kunna bestämma sig för vilken form hen vill dreja och sedan kunna göra det i praktiken.

Kursens fokus ligger på att lära sig hantverket, inte på att tillverka saker. Vi kommer att dreja, dreja och dreja och nästan allt som drejas under kursen kommer vi att stoppa direkt tillbaka i lerkvarnen. Enstaka utvalda saker kommer vi att engobera/glasera och bränna.

Visst material ingår i kursen.

Under hela veckan kommer du att ha en drejskiva till ditt förfogande och tillgång till verkstaden hela dygnet, så du har verkligen möjlighet att träna så mycket du har lust och ork med.

 

Ansök här

Lise Wichman, lärare dreja för nybörjare

Kursledare

Jag som håller i kursen heter Lise Wichmann Hansen och är keramiker med eget företag sedan 2007. Jag tillverkar främst bruksföremål som koppar, skålar, syrningskrus mm i saltglaserat stengods, som jag bränner i min vedeldade ugn och är medlem i Arvika Konsthantverkare, Not Quite i Fengerfors och Konsthantverkscentrum.

Kurstider och kostnader

  • Kursen börjar den 8 juli klockan 9.30 och slutar den 14 juli klockan 15.00.
  • Sjudagarskurs utan boende 2065 kronor.
    Det inkluderar sju luncher och fika, en middag samt serviceavgift.
  • Sjudagarskurs med boende 5075 kronor.
    Det inkluderar logi, sju stycken frukost, lunch, middag och fika samt serviceavgift.
  • Materialkostnader kan tillkomma.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?