Start / Kyrkerud / Våra utbildningar / Sommarkurser / Vecka 28 / Måla människan i bilden

Måla människan i bilden

Kursen är full. Plats på reservlista finns. För att hamna på reservlista, sök genom "Ansök här" som finns längre ner på sidan.

Välkommen till en må-bra-vecka i västvärmland! I den här kursen ägnar vi oss åt att måla människan i bilden. Till vår hjälp har vi en modell som kommer att sitta, ligga och stå i ett antal positioner i olika miljöer under veckan. Vi kommer att jobba med både klädd och avklädd modell.

Personer i en ateljé med stafflier varav en med målning av en naken modell. 

Om kursen

Vi tittar på ljus och skugga. Proportioner och negativa former. Vilken färg eller vilka färger huden har. Om vädret tillåter, och det gör det nästan alltid i Årjäng, så kommer vi även att måla utomhus. Vi målar i första hand med olja och/eller akryl, och inga förkunskaper krävs. Varje deltagare ses där den befinner sig och varje målning är sin egen värld.

På morgonen startar vi med en bildvisning där vi tittar lite på hur människan som motiv har använts i både den historiska och samtida konsten. Efter det fortsätter vi med det egna måleriet.

Kursveckan kommer att präglas av god stämning, diskussioner om måleri, konst och annat relaterat. Skvaller från konstvärlden avhandlas.


Ansök här

Kursledare

Niklas Eneblom, lärare modellmåleri

Jag som leder kursen heter Niklas Eneblom och är utbildad vid Konsthögskolan Valand i Göteborg. Jag har varit återkommande sommarkurslärare på Kyrkeruds folkhögskola i drygt 10 år. Övrig tid ägnar jag mig åt egen konstnärlig verksamhet, företrädelsevis oljemåleri. Jag samarbetar med Galleri Magnus Karlsson i Stockholm.

Kurstider och kostnader

  • Kursen börjar den 10 juli klockan 9.30 och slutar den 14 juli klockan 15.00.
  • Femdagarskurs utan boende 1795 kronor.
    Det inkluderar fem luncher och fika, en middag samt serviceavgift. Här i ligger även kostnad för modell.
  • Femdagarskurs med boende 3925 kronor.
    Det inkluderar logi, fem stycken frukost, lunch, middag och fika samt serviceavgift. Här i ligger även kostnad för modell.
  • Materialkostnader kan tillkomma.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?