Måla mera

Kursen är full. Plats på reservlista finns. För att hamna på reservlista, sök genom "Ansök här" som finns längre ner på sidan.

Den här kursen passar dig som redan kan lite grunder i Oljemåleri och vill fördjupa tekniken, fräscha upp kunskaperna, minnas det du en gång kunde och få bredare materialkännedom. Eller för dig som helt enkelt vill fokusera på ditt oljemåleri en hel vecka med vägledning.

Två personer sitter och målar vid varsitt staffli. 

Om kursen

Även om du kan grunderna så finns det ju fler tillvägagångssätt och varje lärare lär ut på sitt sätt, så kanske blir innehållet i den här kursen nytt för dig ändå och vi startar med att repetera grunderna. Motivet väljer du själv och det kan exempelvis vara ett stilleben du bygger upp på plats, ett självporträtt, eller porträtt via ett foto du har med på människa, djur eller ett landskap.

Du bestämmer!

Under de här dagarna testar vi sandpappersteknik, lasering och går igenom olika typer av medium, fernissor, dukar/underlag och jämför olika fabrikat av de oljefärger som finns att tillgå på marknaden samt spänner upp duk på spännram.
Vi kommer även att se på relationen valör-kulör men framför allt kommer vi att…MÅLA!


Ansök här

Kursledare

Marie Levin, lärare oljemåleri

Jag heter Marie Levin och arbetar som konstnär i egen ateljé. I mitt eget konstnärskap arbetar jag främst med egna bilder men även med porträttuppdrag och är ansvarig för distanskursen Målarakademin på Kyrkeruds folkhögskola.

Kurstider och kostnader

  • Kursen börjar den 10 juli klockan 9.30 och slutar den 14 juli klockan 15.00.
  • Femdagarskurs utan boende 995 kronor.
    Det inkluderar fem luncher och fika, en middag samt serviceavgift.
  • Femdagarskurs med boende 3125 kronor.
    Det inkluderar logi, fem stycken frukost, lunch, middag och fika samt serviceavgift.
  • Materialkostnader kan tillkomma.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?