Permakultur

Kursen är full. Plats på reservlista finns. För att hamna på reservlista, sök genom "Ansök här" som finns längre ner på sidan.

Välkommen till en kurs i permakulturdesign. Planera smart för mer mat, ett hållbarare liv och en frisk jord.

En hög med färgpennor

Om kursen

Permakultur är en verktygslåda fylld med verktyg du kan använda för att skapa och upprätthålla effektiva, motståndskraftiga och hållbara miljöer och platser. Du får lära dig om hur permakultur kan användas för att designa en smart och effektiv plats för odling och smådjur.

Vi pratar om odling av mat, skogsträdgårdsodling och om att hålla smådjur som ankor, kaniner och höns. Vi fokuserar på att skapa och upprätthålla en frisk jord med myllrande mikroliv, och att odla enligt ekologiska principer. Vi människor är en del av ekosystemet, och här strävar vi efter att göra vår plats bättre och hållbarare!

Här blandas teori med praktiska övningar och reflektioner. Du får öva på att skapa en egen permakulturdesign som kommer att vara till stor nytta för dig under en lång tid framöver. Du behöver inte ha en gård för att delta på denna kurs, permakulturtankarna kan användas för en radhusträdgård likaväl som en kolonilott.

Är du nyfiken på permakultur och vill ha en härlig vecka tillsammans med andra intresserade är det här kursen för dig!

Ansök här

Kursledare

Martin Sjöberg, lärare Våga börja teckna

Kursledare är Elin Boström, som driver en liten permakulturgård i Uppland. Förutom att ta hand om ankor, höns, bin och odlingar håller hon kurser om odling, permakultur och smådjursskötsel. Elin brinner för småskalig och hållbar odling och är extra intresserad av perenna grönsaker, skogsträdgårdsodling och biologisk mångfald. Hon är certifierad permakulturdesigner och är utbildad i småskalig ekologisk odling.

Kurstider och kostnader

  • Kursen börjar den 10 juli klockan 9.30 och slutar den 14 juli klockan 15.00.
  • Femdagarskurs utan boende 1145 kronor.
    Det inkluderar fem luncher och fika, en middag, serviceavgift samt visst material.
  • Femdagarskurs med boende 3275 kronor.
    Det inkluderar logi, fem stycken frukost, lunch, middag och fika, serviceavgift samt visst material.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?