Coronaviruset – Frågor och svar om skolans anpassningar

Här har vi samlat frågor och svar gällande de anpassningar som görs på grund av coronaviruset. Innehållet uppdateras kontinuerligt utifrån de åtgärder som tas för att minska smittorisken.

Under perioden 18 mars och fram till den 17 april har vi anpassat undervisningen till att mestadels ske på distans. Undervisningsmoment som inte kan ske på distans kommer att anpassas i samråd med kursansvariga och studerande. Skolan följer de rekommendationer som görs från myndigheter och dessa kan komma att ändras. Det innebär att perioden kan förlängas.

Vad gäller för externa gäster och nya studerande?

Kan jag äta på restaurangen?

Restaurangen är stängd för externa gäster, hämtmat kan beställas. För att beställa hämtmat kontakta köket på telefon 010-83 31 670

Går det att boka massage?

Hälsotränarnas skolklinik är stängd.

Jag funderar på att söka en utbildning men vill besöka skolan innan, får jag det?

Under perioden 18 mars – 17 april tar vi emot enstaka studiebesök efter överenskommelse. Skolan följer de rekommendationer som görs från myndigheter, dessa kan komma att ändras.

Kommer detta att påverka ansökningstiden och kursstarterna i höst?

Nej, sista ansökningsdag är som vanligt den 15 april och vi beräknar i dagsläget att starta upp höstens kurser enligt plan.

Kommer antagningsdagar att genomföras?

Än så länge ligger antagningsdagarna kvar men skolan följer de rekommendationer som görs från myndigheter så det kan förändras. Vi kontaktar dig som har sökt med besked i sådant fall.

Vad gäller för mig som studerar på skolan?

Jag kommer inte in på Its learning, hur löser jag det?

Plattformen kan ibland bli överbelastad, testa igen om en liten stund om det inte fungerar kontakta din mentor på epost.

Vad händer om jag blir sjuk?

Det är viktigt att du isolerar dig om du känner dig sjuk. Om du bor kvar på skolans internat ska du kontakta skolans expedition. Matlådor levereras till internatet för de måltider du annars skulle ätit i restaurangen.

Får jag behålla CSN?

CSN löper på som vanligt även vid distansstudier.

Om jag blir sjuk, behöver jag lämna sjukintyg?

Om du är sjuk och inte kan delta i distansundervisning gör du en sjukanmälan till skolan som vanligt. Om du har studiestöd via CSN behöver du också anmäla till Försäkringskassan för att behålla dina studiemedel.

Hur blir det för mig som bor på internatet?

Kan jag bo kvar på internatet?

Skolan rekommenderar att du lämnar internatet, men du har också rätt att bo kvar.

Har jag tillgång till skolans lokaler?

Skolans lokaler är öppna för dig som känner dig frisk och väljer att bo kvar på internatet. Ytterdörrarna är låsta så du behöver använda koden för att komma in.

Kan jag äta i restaurangen?

Så länge du är frisk kan du äta dina måltider som vanligt i restaurangen.

Kan jag ta emot besök på internatet?

Vi rekommenderar att du avstår från att ta emot besök på internatet, detta för att minimera smittrisk.

Får jag avdrag på internatfakturan om jag åker hem?

Du betalar bara hyra och kost för de dagar du bor på internatet. Det är viktigt att du meddelar skolans expedition när du åker hem och kommer tillbaka.

Epost: molkom@regionvarmland.se
Expedition tel: 010-83 31 004 (sms kan inte skickas på detta nummer).
SMS: 070-313 08 15

Vad händer om någon får Covid -19 (coronavirus) på internatet?

Om någon har konstaterad smitta med Covid-19 så förs en dialog med smittskyddsläkare om vilka restriktioner som ska gälla.

Måndag till fredag klockan 8–16
Skolans expedition
tel: 010-83 31 004

Vid akuta ärenden när skolans expedition inte är öppen, kontakta rektorn:
Gunilla Frykensjö Björnfoth tel:  010-83 31 060