Start / Molkom / 2019 / 06 / Arkiv / [2019-06-26] Samarbete skapar arbetskraft inom spelutveckling

Samarbete skapar arbetskraft inom spelutveckling

Molkoms folkhögskola satsar på ny kurs i Indiespelutveckling. Kursen startar i höst och är ett samarbete med spelcommunityt The Great Journey på Innovation Park och Changemaker Education AB.

Kursen startar i höst och under ett år framöver ska de studerande få möjligheter att utvecklas och skaffa sig verktyg för att kunna arbeta som indiespelutvecklare. Changemaker Educations är utbildningsleverantör och väl förankrade i spelbranschen. Förra året blev deras utbildning rankad som världen näst bästa spelskola.

Framtiden är digital och hela 80 procent av alla under 35 år spelar digitala spel i dag. Chansen att få jobb efter utbildningen är stor då spelindustrin i Sverige växer

.

– Folkhögskolan ska ligga i takt med tiden, vara en viktig del i samhällsutvecklingen och svara mot de behov som finns. En viktig del i detta är ständig omvärldsbevakning och att samarbeta med externa parter, säger rektor Gunilla Frykensjö Björnfoth.

Tillsammans med The Great Journey vill folkhögskolan sätta Värmland och dess berättarkonst på kartan.

– Vi tror att spelindustrin i framtiden kommer vara en betydande motor inom kultur och kreativa näringar och tillsammans vill vi skapa morgondagens kulturupplevelser.

Kursen är eftergymnasial och vänder sig till alla åldrar och studerande från hela Sverige.

Uppdatering:
Från och med hösten 2020 kommer kursen att finnas på Kristinehamns folkhögskola.

Kategori
4

Rubrik

Ingress

Innehåll

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?