Hyra lokal/köpa tjänster

Molkoms folkhögskola har ett flertal lokaler tillgängliga för uthyrning. Du kan även beställa film.

Bland annat kan du hyra teater-och filmlokalen Studio Molkom. Lokalen rymmer 150 personer och går att förändra så att den lämpar sig för såväl inspelningar som framträdanden, möten och konferenser. Om du är intresserad av att hyra lokal – hör av dig till oss för tidsbokning.

Du kan också beställa film via Molkoms folkhögskola. Nu är det återigen möjligt att beställa "Om Sverige – Samhällsinformation för nyanlända" på dvd. Antalet språk är nu 8 stycken. Filmerna finns också tillgängliga direkt på Mediecenter Värmland för kommuner och andra i Värmland. För övriga Sverige går det också bra att beställa filmerna (på dvd) direkt från Molkoms folkhögskola.

Du kan läsa mer om våra lokaler och filmer nedan.

Hyra lokal

Ett flertal lokaler finns tillgängliga för uthyrning. Ta kontakt med oss för att boka.

Studio Molkom

I maj 2012 invigdes vår teater-och filmlokal, Studio Molkom, som också är möjlig att hyra för till exempel konferenser. Lokalen rymmer 150 personer och går att förändra så att den lämpar sig för såväl inspelningar som framträdanden och möten.

Biograf

Vi har en nybyggd biograf med plats för 64 deltagare i sluttande plan.

Samlingssal

Vår samlingssal är i markplan och har plats för cirka 40 personer sittande vid bord. Vid så kallad biosittning ryms ungefär 100 personer. Samlingssalen är helt konferensutrustad (inkl. hörselslinga).

Kursgård

Kursgården är på våning två (OBS! Hiss saknas) och rymmer 20-25 personer. I direkt anslutning till konferenslokalen finns två mindre grupprum. Lokalen är konferensutrustad.

Mindre möteslokaler

Ett par mindre möteslokaler finns också att tillgå. Lokalerna rymmer cirka 5-10 personer.

Lektionssalar

Utanför kurstid finns, förutom nämnda lokaler, ett antal lektionssalar av olika storlek.

Priser

Att hyra en stor lokal hos oss kostar 800 kronor exklusive moms. En mindre lokal kostar 400 kronor exklusive moms. Priset för dagkonferens är 220 kronor/person exklusive moms. Priset inkluderar lokal, lunch och för- och eftermiddagskaffe. För att få reda på pris för uthyrning av Studio Molkom, ta kontakt med Siri Nilsson.

Om studio Molkom

Studio Molkom är ett film- och teaterhus på Molkoms Folkhögskola. Studion inrymmer en studio för filminspelning, en så kallad black box, och möjlighet till teaterscen. Främst är studion till för skolans studerande, men den går också att hyra.

Sedan maj 2012 står Studio Molkom, en studio med högteknologisk black box, klar på Molkoms folkhögskola. Film- och teaterhuset erbjuder de studerande på film- och skådespelarlinjerna en utbildningsmiljö som är anpassad efter branschens krav på teknisk kapacitet. Förhoppningen är att också kunna vara en resurs för värmländsk teater och film.

Studio Molkom är en multifunktionell svartmålad lokal med kontrollrum, catwalk runt om, trossar för lampor och dekorelement, travers för att kunna ta in och ut rekvisita och styrka i stommen som krävs för att bygga både hög och tung scenografi.

Lokalen är anpassad för att jobba i. Utöver travers, finns verkstad, kulissförråd och lastkaj i direkt anslutning. Vi har bra logistik för en arbetande studiomiljö både för teater och filminspelningar. Huset inrymmer också redigeringsrum och en biograf och när en produktion testas i redigeringen kan du direkt se resultatet på bioduken.

Molkoms folkhögskola har investerat i Studio Molkom eftersom vi vill göra skolan bättre och strävar efter att bli den ledande folkhögskolan inom media. Målsättningen är ett hus där film och skådespeleri kan verka tillsammans. Studio Molkom kan användas till allt från teateruppsättningar till filminspelningar och konferenser. Vi välkomnar externa produktioner och samarbeten.

Beställa film

Du kan beställa filmen "Om Sverige – Samhällsinformation för nyanlända" på dvd. Filmen finns på 8 språk. Filmerna finns också tillgängliga direkt på Mediecenter Värmland för kommuner och andra i Värmland. För övriga Sverige går det bra att beställa filmerna (på dvd) direkt från Molkoms folkhögskola.

Vi erbjuder ett 4-pack filmer på dvd; man kan välja 4 olika språk eller annan valfri sammansättning i 4-packet. Varje film är 75 minuter. Filmen är uppdelad i 8 avsnitt.

Filmen finns på följande språk:

 • Svenska
 • Arabiska
 • Engelska
 • Dari
 • Persiska
 • Kurdiska
 • Somaliska
 • Tigrinska

Priset är 250 kr för ett 4-pack filmer + fraktkostnad som faktureras i efterhand.

Så här beställer du:

Maila oss på molkom@regionvarmland.se. Tala om vilka språk du önskar. Glöm inte att ange både leveransadress och fakturaadress!

Filmen är uppdelad i följande 8 avsnitt:

 • Att komma till Sverige
 • Att bo i Sverige
 • Att försörja sig och utvecklas i Sverige
 • Individens rättigheter och skyldigheter i Sverige
 • Att bilda familj och leva med barn
 • Att påverka i Sverige
 • Att vårda sin hälsa
 • Att åldras i Sverige

"Om Sverige – Samhällsinformation för nyanlända" är baserad på 2009 års version av boken "Om Sverige", som är framtagen av Göteborgs Stad och Länsstyrelsen i Västa Götalands län. Molkoms folkhögskola har tagit fram filmen och ansvarar därmed för de tolkningar som har gjorts av innehållet i boken "Om Sverige". Molkoms folkhögskola ansvarar även för de översättningar som gjorts av filmen.

Filmerna har gjorts av Mari-Ann Berggren och Max Vikström på Molkoms Folkhögskola.