Folkhögskolor i Värmland / Nyhetsarkiv / Hantverksutställning på webben

Hantverksutställning på webben

Den ordinarie hantverksutställningen har bytt form till ett fotogalleri där kursdeltagarna presenterar ett urval av sina alster.

Välkommen på hantverksutställning

Deltagarna på Hantverk läsåret 2019/2020 kommer från Sverige, Norge, Colombia, Japan och Nederländerna och har ett ålderspann på hela 70 år. Med olika bakgrunder och erfarenheter närmar de sig hantverket tillsammans och visar med sina alster prov på skaparglädje och ett stort engagemang.

Vanligtvis har Arvikaborna kunnat ta del av det som skapats under året på Ingesunds folkhögskolas hantverkskurs, genom en utställning i fysisk form. I år måste vi tänka nytt och annorlunda och låter därför hantverket inta det digitala rummet.

Sedan den 18 mars bedriver våra kursdeltagare sina hantverksstudier i distansform. Deltagarna på Grund och Påbyggnad har nu fått i uppgift att välja ut det de blivit mest nöjda med under årets gång och fotografera sina alster. Från Olika Avtryck visas också ett urval av deltagarnas arbeten från året.

Klicka vidare här för 2020 års digitala hantverksutställning och ett axplock av alla fantastiska deltagares arbeten.

Hantverk består av följande kurser:

Grund

Möjlighet att prova många olika tekniker och lär känna olika material, verktyg och tillvägagångssätt i bild, textil, keramik och trä.

Påbyggnad

Fördjupning av kunskaper inom respektive ämne.

Olika Avtryck

En kurs för personer med funktionsvariationer där keramik, bild, textil och musik finns på schemat.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?