Folkhögskolor i Värmland / Nyhetsarkiv / Besök vår hantverksutställning på webben

Ulrica Lööf är en av konstnärerna som ställer ut, på bilden syns en trälåda, en tovad väska och keramikburkar

Besök vår hantverksutställning på webben

Den ordinarie hantverksutställningen finns även i år digitalt. Nu kan du se de nya kursdeltagarnas fotogallerier där de presenterar ett urval av sina alster.

Välkommen på hantverksutställning

Deltagarna på Hantverk läsåret 2020/2021 har ett brett åldersspann och kommer från många olika platser i vårt avlånga land samt från Colombia och Nederländerna. Med olika bakgrunder och erfarenheter närmar de sig hantverket tillsammans och visar med sina alster prov på skaparglädje och ett stort engagemang. I 2021 års digitala hantverksutställning visas ett axplock av alla fantastiska deltagares arbeten.

Klicka vidare här för 2021 års digitala hantverksutställning och ett axplock av alla fantastiska deltagares arbeten.

Vanligtvis har Arvikaborna kunnat ta del av det som skapats under året på Ingesunds folkhögskolas hantverkskurs genom en utställning i fysisk form. Förra våren 2020 behövde vi tänka nytt och annorlunda och lät därför hantverket inta det digitala rummet

Hantverk på distans även för kursdeltagarna

I år bedriver våra kursdeltagare sina hantverksstudier på halvdistans. Det innebär att de både jobbar på hemmaplan men har också tillgång till verkstäderna men då med ett begränsat antal deltagare varje gång. Deltagarna på Grund och Påbyggnad har nu fått i uppgift att välja ut det de blivit mest nöjda med under årets gång och fotografera sina alster. Från Olika Avtryck visas också ett urval av deltagarnas arbeten från året.

Hantverk består av följande kurser

Grund – där kursdeltagarna får möjlighet att prova många olika tekniker och lär känna material, verktyg och tillvägagångssätt i bild, textil, keramik och trä.

Påbyggnad – där kursdeltagarna får fördjupa sina kunskaper i respektive ämne.

Olika Avtryck – en kurs för personer med funktionsvariationer där kursdeltagarna arbetar med olika material och tekniker inom bild, färg, form och musik.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?