Folkhögskolor i Värmland / Nyhetsarkiv / Nu finns möjlighet att läsa upp behörigheter och spela fotboll samtidigt

Nordvärmlands FF, bild Olle Persson

Nu finns möjlighet att läsa upp behörigheter och spela fotboll samtidigt

Från hösten 2022 erbjuder Klarälvdalens folkhögskola allmän kurs med inriktning fotboll. Utbildningen är ett samarbete mellan Klarälvdalens folkhögskola och Nordvärmlands fotbollsförening och finns i både Stöllet och Hagfors. Kursen utgår från dina förkunskaper både vad gäller studier och fotbollen.

Läs upp behörigheter

På Klarälvdalens folkhögskola finns allmän kurs på både grundskole- och gymnasienivå där du har möjlighet att läsa upp behörigheter i kärnämnen. Här finns möjlighet att anpassa både innehåll och arbetssätt utifrån dina behov. Kursen går på helfart och finns i både Stöllet och Hagfors.

- Vi är mycket glada över att starta upp det här samarbetet. Det är första gången vi har en allmän kurs med en fotbollsinriktning och vi tror att det kan ge ett stort mervärde till både deltagare och medarbetare och samtidigt stärka lokalförankringen ytterligare, säger Lisa Carlsson biträdande rektor Klarälvdalens folkhögskola.

Utvecklas inom fotboll och idrottslära

Fotbollsträningen utgår även den från dina förkunskaper och intressen. Möjlighet finns att träna och spela med herrar i division 2 med föreningens förstalag, herrar division 6 andralag eller i damlag som för närvarande spelar sjumanna-poolspel. Träningen bedrivs på Nordvärmlands hemmaarena Nyvallen i Ambjörby samt Hagforsvallen/fotbollshallen Hagfors. Vi ägnar oss åt inriktningen ungefär en dag i veckan.

Utöver fotbollsträning kommer kursdeltagare att komma i kontakt med många ämnen inom idrotten som träningslära, folkhälsa, ledarskap, och idrottspsykologi. Kursdeltagare får även möjlighet att praktisera i Nordvärmlands FF´s föreningsliv med aktiviteter, matcher med mera samt ta del av föreningens föreläsningar.

- Det är mycket glädjande att vi tillsammans startar en utbildning med fotbollsinriktning, det kommer att påverka föreningsliv och fotbollen i bygden på ett positivt sätt och vi ser verkligen fram emot ett givande samarbete i och med detta, säger Torbjörn Persson, Nordvärmlands FF.


Läs mer om kursen och ansök här

Kursinformation

Utbildningsort: Stöllet och Hagfors

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Längd: 1–3 år

Studietakt: 100 %

Start: Augusti 2022

Sista ansökningsdag: 15 april 2022

Internat: Ja i Stöllet

Inriktningens omfattning: du läser fotbollsinriktning 1 dag i veckan samt träning och event på vissa helger och kvällar.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?