Folkhögskolor i Värmland / Nyhetsarkiv / Skådespelarlinjen tolkar Shakespears Trettondagsafton

Två av kursdeltagarna som tolkar Shakespears karaktärer

Skådespelarlinjen tolkar Shakespears Trettondagsafton

Varmt välkommen till pjäsen vi kallar Trettondagsafton och lite storm, lite drömspel och några tolvskillingsvisor. Eller vad ni vill! Det är kursdeltagarte från kursen skådespeleri – film och teater år ett på Molkoms folkhögskola som står på scenen den 27 och 29 maj. Regin står lärare Anna Almroth för.


Om pjäsen

Trettondagsafton är en av William Shakespeares mest älskade och oftast spelade pjäser. En pjäs som har allt; kärlek, förväxlingar, humor, gyckel med översitteri och egenkärlek. Denna pjäs har nu skådespelarlinjen på Molkoms folkhögskola tagit sig an och framför den på sitt eget, lite överraskande vis! Temat i pjäsen – kärlekens irrvägar – gestaltas genom ett androgynt spel med könsroller. I denna uppsättning finns även inslag av Shakespeares ”Stormen” och Strindbergs ”Ett drömspel”.

I Trettondagsafton råkar de två unga, vackra och adliga tvillingarna Sebastian och Viola ut för ett fruktansvärt oväder till sjöss och lider skeppsbrott. De räddas och tar sig iland, men var för sig. Ingen av dem vet om den andra överlevt skeppsbrottet. Väl i land klär Viola ut sig till ynglingen Cesario och tar tjänst vid hertigen Orsinos hov, och Sebastian slår följe med sjömannen Antonio.

Föreställningsdatum och tid

27/5 klockan19.00
29/5 klockan 16.00

Föreställningen är ungefär 2 timmar lång inklusive paus.

Plats

Föreställningarna spelas på Molkoms folkhögskola i vår blackbox, Studio Molkom.

Anmäl dig

Fri entré men föranmälan krävs, maila vilket datum ni vill komma till molkomteater@gmail.com

Medverkande

Aidan Barrio Svenson, Anna Johansson, Engla Daberius, Jacob Ehlers, Jakob Sindénius, Jonathan Kallifatides, Linn Norberg, Liv Jonsdotter, Maja Wallstedt, Matilda Skönborg, Nathalié Williamsdotter, Nellie Grosskopf, Oliver Gillard, Tove Svärd, Zelda Levin.

Regi

Anna Almroth

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?