Guldkornet kök och kafé
På Patienthotellets restaurang Guldkornet serverar vi frukost, lunch, middag och individanpassad kost. Du är också välkommen att fika hos oss.
Här kan du sätta dig till bords i en avspänd miljö och njuta av mat och dryck. Vi lagar god mat från grunden, helst av närproducerade och ekologiska råvaror och erbjuder individuell anpassning efter önskemål. Restaurangen har fullständiga rättigheter.
När restaurangen har stängt finns kaffe, te och smörgås i hotelllobbyn. Vi erbjuder även bordsbeställning och catering. Här hittar du priser och vad du kan beställa för mat till din buffé.
För mer information och menyförslag kan du kontakta oss på telefonnummer:
010-834 83 08 eller ola.erikssonhildemar@regionvarmland.se.
Matsedlar Guldkornet kök och kafé
Vecka 11 (11-17 mars)
Måndag
- Vegetarisk: Åkerbönbiffar med vitlöksstekta champinjoner
- Lasagne på nötfärs med oregano och parmesanost
- Pankopanerad fiskfilé, sås på kapris, citron och gräslök
Tisdag
- Vegetarisk: Bolognese med rödvin och örter
- Stekt sidfläsk med rårakor och lingon från Torfolk Gård
- Kyckling med kokos, lime, grönsaker och röd curry
Onsdag
- Vegetarisk: Zucchini- och fetaostbiffar, gurkraita samt klyftpotatis
- Parmesanostpanerad kyckling med basilikasås och broccoli
Torsdag
- Vegetarisk: Lasagne med basilikasås
- Värmlandsbiff med lingon och potatismos
- Ostgrainerad falukorv med tomat, lök och senap
Fredag
- Vegetarisk: Kockarnas val
- Örtkryddad karré med bearnaisesås och ungsbakad potatis
- Ungsbakad sejrygg i tomatsås med vitvin, oliver och örter
Lördag
Chili- och vitlöksmarinerad kyckling med rostade grönsaker och dragonsås
Söndag
Helstekt kotlettrad med grönpepparsås och klyftpotatis
Vecka 12 (18-24 mars)
Måndag
- Vegetarisk: Risottobiffar med fänkål, svamp och purjolök
- Köttfärs med örter, stekta färska grönsaker, ädelost och pasta
- Wok på kyckling med färska grönsaker, vitlök och ingefära
Tisdag
- Vegetarisk: Pasta med rostade färska grönsaker, bönor, kapris, tomat och citron
- Stekt sidfläsk med raggmunkoch lingon från Torfolk Gård
- Kyckling i dillsås med kokt potatis
Onsdag
- Vegetarisk: Kålrotsstroganoff med gröna linser och ris
- Pankopanerad sejrygg med dill och citronmajonnäs
Torsdag
- Vegetarisk: Bönbiffar med vitlöksrostade grönsaker och solroskärnor
- Köttfärslimpa med pressgurka och lingongräddsås
- Rotmos med rimmad fläskbog och värmlandskorv, senap
Fredag
- Vegetarisk: Kockens val
- Helstekt kotlettrad med pepparsås och klyftpotatis
- Sejrygg med rödbetor, kapris, citron och dill
Lördag
Örtmarinerad fläskkarré med rostad potatis och ansjovissmör
Söndag
Rostbiff med potatisgratäng och broccoli
Vecka 13 (25-31 mars)
Måndag
- Vegetarisk: Rödbetsbiffar med purjolök och västerbottenost
- Stefado på högrev med potatismos
- Sejrygg med vitvinssås, färska grönsaker och dill
Tisdag
- Vegetarisk: Blomkålscurry med linser pak choi, kokos och koriander
- Stekt sidfläsk med rårakor och lingon från Torfolk Gård
- Kycklinglasagne med basilika, spenat och körsbärstomater
Onsdag
- Vegetarisk: Gul- och gråärtsbiffar med sesamfrön och blomkål
- Kålpudding med gräddsås och lingon från Torfolk Gård
Torsdag
- Vegetarisk: Morotsbiffar med solroskärnor, purjolök, champinjon och gräslöksås
- Pankopanerad sejrygg med dill och romsås, citron
- Dansk sjömansbiff med senapscrème och saltgurka
Fredag
Helstekt karré med pepparsås, potatis och palsternacksgratäng
Lördag
Sill, rökt lax, gravad lax, små varmt och kokt potatis
Söndag
Slottstek med gräddsås, gelé och persiljestekta morötter
Vecka 14 (1-7 april)
Måndag
- Wallenbergare, potatismos och gröna ärtor
Tisdag
- Vegetarisk: Biffar på gråärta, västerbottenost, gräslök och rostad blomkål
- Stekt rimmat sidfläsk med raggmunk lingon från Torfolk gård
- Lasagne på nötfärs, oregano och parmesan
Onsdag
- Vegetarisk: Blomkålsbiffar med gräslök och persiljerostade morötter
- Pannbiff med gräddsås, stekt lök och lingon
Torsdag
- Vegetarisk: Lasagne på färsk grönsaker, åkerböna och örter
- Panerad fiskfilé med remouladsås, citron
- Ärtsoppa med rimmad bog, senap samt pannkakor med grädde och sylt
Fredag
- Vegetarisk: Kockens val
- Rosmarinkryddad kotlettrad med potatisgratäng
- Pytt i panna med inlagda rödbetor
Lördag
Panerad fiskfilé med dill och gräslöksås, citron
Söndag
Slottstek med gräddsås, gelé och inlagd gurka
Guldkornets buffémeny
Buffé och andra goda små rätter för vardag och fest. Enkla att ta med! Minsta antal för alla bufféer utom den kallskurna är 20 personer.
Beställ på telefon 010-834 83 08 eller mejla till ola.erikssonhildemar@regionvarmland.se
För utskrift: Guldkornets buffémeny (pdf) Pdf, 3 MB.
Gott och enkelt att ta med
Bröd
- Grov eller ljus fralla med pålägg - 30 kronor
- Filmjölkslimpa med pålägg - 32 kronor
Fyra fina snittar - 25 kronor/styck
- Kallrökt laxrulle
- Ädelost med päronconfit
- Salami och soltorkad tomat
- Räk och dill
Tre sorters mackor
- Matig macka - 69 kronor
- Matigare macka - 79 kronor
- Matigast macka - 89 kronor
Paj med sallader (3 portioner) - 260 kronor/styck
- Kycklingpaj
- Köttfärspaj
- Räkpaj
- Fetaost och salamipaj
- Vegetarisk paj
Soppa med hembakt bröd och ost - 89 kronor/portion
- Skaldjurssoppa
- Svampsoppa
Fyra olika sallader
- Grekisk sallad med feta och oliv - 89 kronor
- Brie och salamisallad - 99 kronor
- Kycklingsallad - 99 kronor
- Räksallad - 110 kronor
Smörgåstårta - 80 kronor/portion
(Minsta antal 15 portioner)
Att dricka till
- Kaffe, te - 20 kronor
- Lättöl, mineralvatten - 20 kronor
- Juice, cider - 20 kronor
Fikabröd
- Bulle - 25 kronor
- Kaka - 25–35 kronor
- Fruktfat - 25 kronor
Buffé Guldkornet
- Grillad lax med gremolata, cocktailtomater och parmesanost
- Mjukbakad biff med fänkålsfrön, timjan och svartpeppar
- Majskyckling med spenat, prästost, cashewnötter och citron
- Broccoli och brieostpaj med tomat, purjolök samt basilika
- Tabbouleh på couscous
- Quinoa med picklad rödlök, sparris, blomkål och räkor
- Honungsmelon, fetaost, granatäpplen och balsamico
- Hummus med persilja och nötter
- Bröd med fänkålsfrön och kummin
Pris: 295 kronor per person
Italiensk buffé
- Salami och lufttorkad skinka
- Kycklingfilé med parmesan, persilja och vitlök
- Pastasallad med handskalade räkor och pesto
- Fetaostpaj med kalamataoliver
- Fina oliver och soltorkade tomater
- Hembakad focaccia med tapenade
- Kronärtskockssallad
- Italienska ostar, äppelchutney färska frukter och kex
- Tomatsallad, ruccolasallad och marinerade färska champinjoner
Pris: 260 kronor per person
Chokladpannacotta med kanderade mandlar och hallon
Pris: 70 kronor per person
Vegetarisk buffé
- Jordärtskocka med, äpple, citron, valnötter och ärtskott
- Broccoli med rostade melonkärnor, pinjenötter och sötpotatis
- Harissamorötter med couscous och thahini
- Grillad sparris med quinoa, honung och getostcrème
- Rotfruktssallad med rosmarin och parmesan
- Bönbiffar med majs och jalapenos, citron och vitlökssås
- Bröd med vallmofrö, pumpa och solroskärnor
- Hummus
Pris: 270 kronor per person
Kallskuren buffé
- Tre sorters kallskuret
- Potatissallad alternativt potatisgratäng
- Tomatsallad
- Marinerade färska champinjoner
- Vitlökscrème
- Blandsallad
- Hembakat bröd och smör
Pris: 160 kronor per person
Prisinformation
Höjt lunch- och helgpris från och med måndag 8 januari
Priset för dagens lunch höjs till 115 kronor och helgpriset till 120 kronor.
- Frukost: 83 kronor
- Lunch vardag: 115 kronor
- Lunch helg: 120 kronor
- Middag: 85 kronor
Till dig som äter ofta erjuder vi 10 lunchkuponger för 1 035 kronor.
Öppettider
Frukost
Måndag–fredag: 07.00–09.00
Lördag, söndag och helgdag: 08.00–09.30
Lunch
Måndag–fredag: 11.30–14:00
Lördag, söndag och helgdag: 11.30–13.30
Middag
Måndag–söndag och helgdag: 17.30–18.30
Kafé och kiosk
Kaféet i restaurangen är öppet alla dagar 08.00–18.30.
Receptionskiosk finns för hotellets gäster.