Coronavirus: Information till företagare

Det pågår intensivt arbete både nationellt och regionalt för att ta fram stöd och åtgärder för att hantera de svåra ekonomiska konsekvenser som det nya coronaviruset innebär för näringslivet. Här har vi samlat information och länkar till dig som företagare.

Verksamt Värmlands företagsjour: 010-831 90 50

För företag som hamnat i akut kris finns stöd och hjälp att få. Ring jourtelefonen för att prata med rådgivare som svarar på dina frågor, informerar om nationella och regionala stödåtgärder och guidar dig rätt.

Öppettider: Måndag-torsdag klockan 10.00-12.00.

Samlad nationell information till företagare

verksamt.se finns samlad och uppdaterad information från myndigheter som är viktig för dig som företagare att känna till. Här hittar du all den senaste informationen om exempelvis korttidspermittering, uppsägningar, anstånd med betalning, nya regler vid sjukdom och mycket annat.

Regional- och lokal information till företagare

Verksamt Värmland samlar information, stöd och åtgärder på regional- och lokal nivå för dig som företagare.

Utbildningsportalen Värmland

Utbildningsportalen Värmland presenterar ett utbud av utbildningar i Värmland och online på ett strukturerat och överskådligt sätt och förklarar vad de olika utbildningsformerna ger för kompetens och vilka jobb de kan leda till. 

Tips för trygga besök i Värmland

När resandet ökar är det viktigt att vi alla hjälper till att erbjuda trygga och säkra miljöer för att minimera smittspridningen. Om du driver verksamhet inom handel, besök, hyr ut via Airbnb eller driver servering kan du, utöver att följa Folkhälsomyndighetens råd för verksamheter för att bromsa smittan, också hitta tips här nedan, sammanställda av Visita:

Vill du hjälpa till?

Många vill hjälpa till och stötta hälso- och sjukvården, vilket vi är mycket tacksamma för. Vi får in många frågor och erbjudande som vi hanterar och bedömer i den takt vi hinner med.

Vi har sammmanställt information om hur du kontaktar oss om du vill sälja, skänka eller på annat sätt bidra.