Vaccination mot covid-19

Vaccinering mot covid-19 är igång. Vaccination är ett av de mest effektiva sätten att förebygga sjukdom. Alla över 18 år kommer att erbjudas vaccin. De mest sårbara går först. ​

Vaccination förhindrar spridningen av covid-19

Syftet med vaccination mot covid-19 ​är i det första skedet att tidigt skydda de grupper som har störst risk att bli allvarligt sjuka eller avlida i covid-19​. I det andra skedet att förhindra spridning av sjukdomen i samhället​.

Region Värmland arbetar för en effektiv och smittsäker vaccinering. Vaccinering mot covid-19 är ett viktigt bidrag för att vi ska få en förutsägbar vardag igen. Restriktioner kommer ändå att kvarstå under en lång tid framåt.

Vaccineringen är gratis och frivillig.​ Folkhälsomyndigheten rekommenderar att alla personer 18 år eller äldre vaccineras mot covid-19.

Läs mer om vaccination mot covid-19 på webbplatsen 1177.se

Boka tid för vaccination mot covid-19

Nu kan du som är 65 år, född 1956 eller tidigare, boka tid för vaccination.

Du som omfattas av lagen om stöd och service, LSS, och dig med personlig assistans kan också boka tid för vaccination. Det gäller oavsett om insatserna ges av privat eller kommunal utförare. 

Personal inom vård och omsorg (inklusive LSS) i Region Värmland, hos privata vårdgivare samt personal inom kommunerna som arbetar nära patienter och omsorgstagare kan också boka tid. Personal som arbetar på ett av länets sjukhus ska i första hand få sitt vaccin på respektive sjukhus. Information hur bokningen går till ges av närmaste chef. All annan vårdnära personal bokar sin tid via 1177.se.

Bokningsbara tider finns tillgängliga utifrån tillgång på vaccin. Det är samma tider som erbjuds när du bokar digitalt eller via telefon. Det är tillgången till vaccin som avgör hur många tider regionen kan erbjuda. Allt eftersom mer vaccin levereras kommer fler tider att erbjudas.

Observera att du inte kan boka tid via din vårdcentral eller sjukvårdsrådgivningen 1177 på telefon.

Boka via e-tjänst 

webbplatsen 1177.se kan du boka din vaccinationstid eller boka om en redan bokad tid. För att kunna logga in på 1177.se behöver du e-legitimation, antingen BankID eller Freja eID plus.

Boka via telefon

Du som sakar e-legitimation kan ringa Region Värmlands tidsbokning för vaccination mot covid-19 på telefon 010-831 80 70. 

På webbplatsen 1177.se hittar du faktagranskad information om vaccin och hur vaccineringen går till.

Astra Zenecas vaccin pausas för alla under 65 år

Efter uppmaning från Folkhälsomyndigheten har Region Värmland pausat vaccineringen med Astra Zenecas vaccin av personer under 65 år. Detta som en försiktighetsåtgärd i väntan på besked.

Personalvaccineringen är också eftersom vaccinet ska prioriteras till de äldsta och mest sköra.

Läs mer om vad som gäller för dig som redan fått Astra Zenecas vaccin på 1177.se

När är det min tur?

När det blir dags för dig att boka tid för vaccination så kommer du själv att boka tid för vaccination om inget annat anges. Regionen informerar om detta på olika sätt när det blir dags. Ta del av den preliminära tidsplanen om när det är din tur att boka tid för vaccination på webbplatsen 1177.se

Resa till vaccinationen

Att resa till vaccinationsmottagningar i Värmland är avgiftsfritt. Det gäller till och med 30 juni eller till dess att Region Värmlands vaccinationsplan är genomförd.

Mer om hur du reser till vaccinationsmottatgningen kan du läsa på webbplatsen 1177.se

Tolv vaccinationsmottagningar på elva orter

Det finns 12 vaccinationsmottagningar på 11 orter i länet för vaccination mot covid-19. Platserna är valda utifrån möjlighet att ha lokalerna nära så många som möjligt i länet samtidigt som vi kan distribuera vaccinet på ett säkert sätt.

Du kommer kunna välja att vaccinera dig på vilken vaccinationsmottagning du vill. Båda doserna tas vid samma mottagning.

Här är orterna där du kan vaccinera dig

På de här platserna kommer det att finnas vaccinationsmottagningar:

 • Arvika
  Ritz, Hamngatan 12
 • Charlottenberg
  Ishallen, Skyttehallen, Tallmogatan
 • Filipstad
  Vaccinationsmottagningen, Viktoriagatan 3
 • Hagfors
  Vårdcentralen Hagfors, Sjukhusvägen 22
 • Karlstad
  Karlstad CCC, Tage Erlandergatan 8
  Löfbergs Arena, Norra infarten 79
 • Kristinehamn
  Vaccinationsmottagningen, Skaraborgsvägen 2
 • Likenäs
  Vårdcentralen Likenäs, Krokbacksvägen 1
 • Sunne
  Allaktivitetshuset, Bergvägen 1
 • Säffle
  Vårdcentralen Säffle, Sundsgatan 1
 • Torsby
  Valbergsängen Sporthotell, Valbergsvägen 12
 • Årjäng
  Vårdcentralen Årjäng, Storgatan 35

Karta med orter som har vaccinationsmottagningar.

Vaccinationskartan i större format (pdf).