Nu startar forskningsprojektet "Intensivvårdssjuksköterskornas utmaningar under pandemin"

Forskare från Region Värmland, Karlstads universitet och Luleå tekniska universitet har fått projektmedel för att studera intensivvårdssjuksköterskors utmaningar under pandemin.

Angelica_Fredholm

Projektmedlen ska användas för att studera intensivvårdssjuksköterskors introduktion och handledning av medarbetare och studenter och vilka utmaningar de har för lärande och teamarbete vid vård av svårt sjuka patienter i pandemins framfart.

Från Region Värmland så deltar Angelica Fredholm i forskningsprojektet:
– Resultaten kan utgöra underlag för att identifiera områden där insatser krävs för att säkra arbetsmiljö, handledning och introduktion inom intensivvården vid akuta och långvariga kriser. Det kan också vara en hjälp för verksamheter att identifiera behov av personella och organisatoriska stödinsatser, säger Angelica Fredholm, sjuksköterska, medicine dr, Region Värmland.

Mer information om forskningsprojektet finns på Karlstads universitets webbplats