Lediga jobb

Är du nyfiken på att jobba med oss? Tillsammans kan vi skapa livskvalitet i världsklass för Värmlands befolkning.

Finns det ingen tjänst som passar dig ute just nu är du välkommen att anmäla ditt intresse genom att skicka in en spontanansökan till intresseanmalan@regionvarmland.se.

 

Utredare, revisionskontoret

Karlstad
Regionledningskontor

Region Värmland ansvarar för hälso- och sjukvård inklusive tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik i Värmland. Tillsammans är vi nästan 8 000 medarbetare som arbetar för att du som bor och verkar här ska må så bra som möjligt, ha goda möjligheter till en god hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kulturaktiviteter, kollektivtrafik och infrastruktur. Och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig.

Om verksamheten

Vi söker nu en utredare till regionens revisionskontor för tillsvidareanställning. Som utredare är du ett sakkunnigt stöd åt de förtroendevalda revisorerna. Arbetet på revisionskontoret leds av revisionsdirektören.

Revisionskontorets yrkesrevisorer har till uppgift att som sakkunniga ge stöd till de förtroendevalda revisorerna i deras granskning av regionens verksamhet.

Revisorernas uppdrag i regionen är bland annat att säkerställa insyn, ordning och reda samt att resurserna används på rätt sätt. Revisorerna är fullmäktiges och därmed också medborgarnas demokratiska kontrollinstrument.

Läs mer om regionens revision och revisionskontoret på https://regionvarmland.se/politik/Revision/

Arbetsbeskrivning

Jobbet som utredare innebär till största delen att initiera, planera och genomföra granskningar av regionens verksamheter. De färdiga rapporterna presenteras skriftligt och muntligt för de förtroendevalda revisorerna.

Revisionsarbetet bedrivs främst i enlighet med kommunallagen, SKYREV:s normering (läs mer på http://skyrev.se/), god revisionssed samt revisorernas reglemente. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet från självständigt utredningsarbete, gärna från en större offentlig organisation. Med utredningsarbete menar vi exempelvis dokumentationsstudier, intervjuer med mera som analyseras och sammanställs i skrift med slutsatser och rekommendationer. Du ska ha universitets- eller högskoleexamen, gärna med inriktning mot offentlig förvaltning (statsvetenskap, sociologi, företagsekonomi, nationalekonomi eller juridik).

Du bör ha en god analytisk förmåga. Arbetet ställer krav på att du är nyfiken, noggrann och strukturerad. Du måste gilla att skriva och arbeta med texter. Du ska kunna skriva i klarspråk så att politiker, tjänstemän och medborgare på ett enkelt sätt kan ta till sig resultaten.

Du behöver vara en person med både integritet och social kompetens. Då muntlig kommunikation är en del i arbetet är den en fördel om du är pedagogisk och har vana att hålla presentationer.

Erfarenhet av verksamhetsrevision är meriterande.

Kontakt
Karin Selander
, Rekryterande chef
Telefon: 054615460

Facklig företrädare, Anders Marmon, Jusek. 054-614153

Anställningsform:
Tillsvidare
Omfattning:
Heltid  Tillsvidare anställning 
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse
Ansök senast:
23 oktober 2019
Publicerad:
02 oktober 2019
Referensnummer:
Dnr RS/192245
Löneform:
Individuell lönesättning
Antal platser:
1
Läs mer
Här berättar några av våra medarbetare om sitt arbete
Sök jobbet här
Inför rekryteringsarbetet har Region Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Våra lediga tjänster