Lediga jobb

Är du nyfiken på att jobba med oss? Tillsammans kan vi skapa livskvalitet i världsklass för Värmlands befolkning.

Finns det ingen tjänst som passar dig ute just nu är du välkommen att anmäla ditt intresse genom att skicka in en spontanansökan till intresseanmalan@regionvarmland.se.

Specialistläkare, psykiatriska öppenvården, Värmland

Karlstad
Hälso- och sjukvård

Region Värmland är till för att alla i Värmland ska må bra och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Vi är cirka 8000 medarbetare som arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik.

Om verksamheten

Psykiatriska öppenvård Värmland ingår i område öppenvård och har ansvar för psykiatrisk vård för länets medborgare över 18 år. Psykiatriska öppenvården består av psykiatriska öppenvårdsmottagningarna i Torsby, Hagfors, Arvika, Säffle/Grums, Karlstad och Kristinehamn samt de subspecialiserade länsövergripande enheterna centrum för ätstörning, centrum för traumatiska stress, LARO, individuell läkemedelsnedtrappning och neuropsykiatrisk mottagning. Inom psykiatriska öppenvården finns även enheten för ST läkarutbildning.

Psykiatriska öppenvården i Region Värmland genomför för nuvarande en inspirerande organisationsförändring, i syfte att öka vårdkvalitet och underlätta samverkan med andra psykiatriska öppenvårdsenheter. Samtidigt är målet att vidareutveckla vårt samarbete med allmänmedicin, psykiatriska slutenvården och andra vårdgrannar.

De psykiatriska öppenvårdsmottagningarna i Värmland är idag relativt välbemannad och antalet fast anställda specialister har ökat markant senaste året. Under nästa år kommer flera av våra duktiga ST läkare bli färdiga specialister. Men för patientarbetet ska kunna bedrivas på effektivt och med hög kvalitet behöver tillskott av specialistläkare. Handledning av utbildningsläkare, både AT och ST läkare är en viktig del av verksamheten. Handledningen sker på psykiatriska mottagningen i Karlstad i så kallad gaffelmottagning.

Arbetsbeskrivning

Specialistläkare, med möjligt tilläggsuppdrag som medicinskt ledningsstöd, psykiatriska öppenvården Värmland

Vi satsar på både individuell och gemensam kompetensutveckling för läkare inom psykiatrisk öppenvård.
De huvudsakliga arbetsuppgifterna för dig som överläkare är sedvanligt behandlingsarbete med psykiatrisk bedömning, utredning och behandling. Medverkan vid olika möten, så som avstämningsmöten och samordnad individuell vårdplanering ingår i arbetet. Till stor del sker arbetet genom att du bidrar med din kunskap i arbetsgruppen och genom att handleda utbildningsläkare.

Möjlighet finns att jobba med särskilt inriktning mot viss patientgrupp. Det finns en strävan att hela tiden förbättra verksamheten och som läkare har du stor möjlighet att vara med och utveckla vården. Du träffar dina kollegor inom psykiatrisk öppen- och slutenvård, en eftermiddag per månad. I tjänsten förväntas du även bidra i slutenvårdens jourlinje, för att upprätthålla kompetens gällande akuta bedömningar och ha kunskap om arbetssätt inom psykiatrisk slutenvård.
Om du väljer att söka uppdrag som medicinskt ledningsstöd på 50% blir du rådgivande till verksamhetschef och biträdande verksamhetschef. Har du en önskan om att jobba deltid eller förlägga en del av arbetstiden på distans är vi öppna för att hitta lösningar för detta.

Som anställd inom Region Värmland så har du tillgång till förmåner, så som rabatter på fritids-och kulturaktiviteter och löneväxling. Vi erbjuder också möjligheter att arbeta hos oss genom vår interna bemanningsservice. Där kan du bidra med din kompetens genom att stödja verksamheter vid korttidsfrånvaro, under en begränsad tid eller ett begränsat uppdrag https://www.regionvarmland.se/jobb-utbildning-och-forskning/Jobba-hos-oss/Yrken-i-landstinget/flexibel-anstallning/

Värmland bjuder på ett skönare liv, fyllt av berättelser och brusande skog. Här finns ett internationellt näringsliv, levande kultur och ett betydelsefullt universitet. Naturen är vild och vacker och inbjuder till ett rikt friluftsliv året om. Är du intresserad av att flytta till Värmland? Hör av dig så hjälper vi till.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är specialistläkare inom psykiatri. Vi ser gärna att du är intresserad av handledning av underläkare. Du ska ha stort patientfokus med en samarbetsinriktad och lösningsfokuserad inställning till arbetet. Tillsammans med övriga i teamet tar du ansvar för patientsäkerhet och kvalitet i vården. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet samt förmåga till kommunikation och samverkan med patienter, närstående, personal och vårdgrannar. Om du är en person som är tydlig och strukturerad, har ett gott pedagogiskt förhållningssätt och dessutom har erfarenhet av vuxenpsykiatriskt arbete är du förmodligen den vi söker!

Kontakt
Maja Deckner
, Verksamhetschef
Telefon: 054614699
Marie Pettersson
, Bitr verksamhetschef
Telefon: 054619836

Företrädare för Läkarförbundet i Värmland nås via växeln 054-61 50 00

Anställningsform:
Tillsvidare
Omfattning:
Heltid 100 procent
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse
Ansök senast:
15 mars 2020
Publicerad:
16 februari 2020
Referensnummer:
Dnr RS/200407
Löneform:
Individuell lönesättning
Erfarenhet krävs:
Ja
Körkort krävs:
Nej
Antal platser:
6
Övrigt

Inför anställning inom psykiatri gör arbetsgivaren en kontroll i polisens misstanke och belastningsregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.

Heltid (deltidsarbete kan diskuteras)

Intervjuer sker löpande

 

Läs mer
Här berättar några av våra medarbetare om sitt arbete
Sök jobbet här
Inför rekryteringsarbetet har Region Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Våra lediga tjänster